Ніжна запечена цвітна капуста в тортильї

Ніжна запечена цвітна капуста в тортильї

Дивно, наскільки цвітна капуста може бути універсальною. Вона надає неповторного смаку салатам і слугує ідеальним гарніром у запеченому вигляді, що навіть може замінити собою м'ясо, а також можна посмажити цвітну капусту. Прикладом такого заміщення є наша запечена цвітна капуста в тортильї. Це один із різновидів "тако" - страви традиційної мексиканської кухні. "Тако" складається з невеликого коржа (тортильї) з різноманітними м'ясними або овочевими начинками.

Пропонуємо вам приготувати такі "тако", в яких запечена цвітна капуста відіграє головну смакову роль. Отже, чому б не спробувати зробити щось справді смачне, що може чудово замінити ваш звичайний ланч, адже ароматна запечена цвітна капуста допоможе вам втамувати голод, при цьому не відкладаючись на ваших боках.

Це цікаво

Ніжна запечена цвітна капуста в тортильї - вегетаріанська мрія

Цей рецепт розрахований на 8-10 порцій. Загальний час приготування: 45 хвилин.

Інгредієнти:

Для цвітної капусти:

  • Цвітна капуста - 1 шт
  • Часниковий порошок - 2 чайні ложки
  • Сіль - 1 чайна ложка
  • Гарячий томатний соус - 1/4 склянки
  • Розтоплене вершкове масло - 2 столові ложки

Для тортильї:

  • Коржі (тортильї) - 10 шт
  • Листя салату - 10 шт
  • Помідори чері, розрізані навпіл - 1/2 чашки
  • Авокадо (поріжте кубиками) - 1 шт
  • Сметанний соус ранч (або сир) - 1/4 чашки

Приготування запеченої цвітної капусти в тортильї:

1. Попередньо розігрійте духовку до 220 ºC.

2. Візьміть цвітну капусту і розріжте її навпіл. Після чого вручну розберіть її на суцвіття потрібного вам розміру.

3. Перекладіть подрібнену цвітну капусту у велику миску і перемішайте з часниковим порошком, сіллю, гарячим томатним соусом і розтопленим вершковим маслом.

4. Викладіть цвітну капусту в один шар на деко і поставте в духовку. Приблизно через 20 хвилин перемішайте і залиште ще на 20 хвилин.

5. Зберіть ваші "тако". На салатні листи викладається запечена запіканка цвітна капуста, потім помідори чері, авокадо і поливається все сметанним соусом ранч, після чого лист кладуть на корж.

Ніжна запечена цвітна капуста в тортильї готова! Цю чудову страву зможуть оцінити не тільки любителі вегетаріанської кухні.

Смачного!

Повернись живим