Улюблена страва «Рататуй» – фаворит домашньої кухні

Улюблена страва «Рататуй» – фаворит домашньої кухні

Це скромне овочеве рагу є супер здоровою, простою та ситною стравою для обіду або вечері в будь-який день тижня. Для того щоб приготувати напрочуд смачну страву «Рататуй», вам не потрібно володіти особливими знаннями або мати спеціальні інгредієнти. Все, що вам потрібно – це хороший рецепт рататую та бажання готувати.

І сьогодні ми пропонуємо вам відмінний рецепт, за допомогою якого ви зможете приготувати вашу улюблену страву «Рататуй» та порадувати своїх близьких.

Улюблена страва «Рататуй» – фаворит домашньої кухні

Інгредієнти, щоб приготувати домашню страву «Рататуй»:

  • Червона цибуля – 2 шт
  • Часник – 4 зубчики
  • Баклажани – 2 шт
  • Кабачки – 3 шт
  • Червоний чи жовтий солодкий перець – 3 шт.
  • Стиглі помідори – 6 шт
  • Свіжий базилік -? пучка
  • Оливкова олія – 2 столові ложки
  • Кілька гілочок свіжого чебрецю
  • Консервовані помідори (вершки) – 1 банк (400 г)
  • Бальзамічний оцет – 1 столова ложка
  • Лимон -? шт
  • Сіль та перець за смаком

Як приготувати домашню страву «Рататуй»:

1. Підготуйте ваші інгредієнти, почистіть цибулю та часник, видаліть насіння у перцю, і вимийте всі овочі, дайте їм підсохнути. Наріжте цибулю півкільцями, часник - дрібно. Баклажани і кабачки, слід порізати великими кільцями, завтовшки близько 2,5 см. Також поріжте крупно помідори і перець. Відокремте листя базиліка від стебел і відкладіть убік, а стебла подрібніть.

2. Розігрійте у великій сковороді 2 столові ложки олії. Додайте|добавляйте| нарізані баклажани, кабачки і перець, і обсмажуйте протягом 5 хвилин|мінути| до золотистого кольору. Викладіть овочі у велику миску.

3. У сковороду додайте цибулю, часник, подрібнені стебла базиліка листя чебрецю, додайте олії, якщо це потрібно. І обсмажте все до золотистого кольору протягом 10-15 хвилин. Потім поверніть овочі з миски назад в сковороду. Перемішайте все, додайте свіжі та консервовані помідори, оцет, посоліть та поперчіть вашу майбутню страву «Рататуй».

Це цікаво

4. Знову перемішайте овочі, розбиваючи консервовані помідори задньою частиною ложки. Закрийте сковороду і тушкуйте на слабкому вогні 30-35 хвилин або до тих пір, поки не зменшиться соус. Вручну порвіть листя базиліка, дрібно натріть цедру лимона і приправте ними ваш Рататуй.

Ароматна домашня страва «Рататуй» готова! Рекомендуємо подавати його із хлібом, як окрему страву або з рисом на гарнір.

Смачного!

Повернися живим