Італійський салат з креветками та апельсином

Італійський салат з креветками та апельсином

Так приємно, коли кожен прийом їжі стає особливим, навіть звичайний обід. Саме тому готуючи щось вдома можна дозволити собі щось вишукане та новеньке. Наприклад, італійський салат із креветками та апельсином. Ця корисна страва, багата на вітаміни, білки і рослинні жири, дозволить вам не тільки насититися, але і насолодитися пряним, злегка гострим смаком італійської кухні. Самі по собі креветки, приготовані окремо без доповнень, дуже смачні, але в поєднанні з апельсином, приправлені оцтом і маслом у спеціях, стають неймовірно апетитними. Салат з креветками та апельсином стане гарною закускою на вашому столі. Спробуйте приготувати його за рецептом і побалуйте своїх близьких.

Це цікаво

Італійський салат з креветками та апельсином

Цей рецепт розрахований на 4 порції. Час приготування – 25 хвилин.

Складові:

Для салату:

  • Креветки сирі – 20 шт (очищені);
  • Апельсин – 3 шт.;
  • Зелені маслини – 1 чашка;
  • Рукола – 4 чашки;

Для приправи:

  • Діжонська гірчиця – 2 ст. ложки;
  • Цибуля-шалот – 1 ст. ложка;
  • Часник (дрібно порізаний) – 1 ст. ложка;
  • Сіль - 1 чайна ложка;
  • Чорний мелений перець – 1/2 чайної ложки;
  • Білий бальзамічний оцет – 1/4 чашки;

Для прованської олії:

  • Оливкова олія холодного віджиму – 2 чашки;
  • Часник (видавлений на часнодавці) – 2 зубчики;
  • Червоний перець – 1 ст. ложка (шматочками);
  • Лавровий лист – 1 шт;
  • Чебрець - 1 гілочка.

Приготування:

1. У невеликій каструлі нагрійте оливкову олію, з часником, шматочками червоного перцю, лавровим листом та чебрецем. Настоюйте все протягом 20 хвилин, а потім процідіть олію і поверніть її знову в каструлю. Зануріть у олію креветки і варіть їх до рожевого кольору. Вийміть готові креветки з олії та розкладіть на тарілці остигати.

2. Тим часом зробіть приправу салату. У маленькій мисці, змішайте разом гірчицю, цибулю-шалот (попередньо порізану), подрібнений часник, сіль, чорний перець і білий оцет бальзамічний, безперервно помішуючи до однорідної маси. Очистіть апельсин від шкірки і поріжте шматочками.

3. У великий салатник помістіть креветки, шматочки апельсина, маслини та руколу. Заправте все з приправою, ароматною олією з прянощами і струсіть. Італійський салат з креветками та апельсином готовий і його можна подавати до столу.

Смачного!

[rainmaker_form id="36985"]

Повернися живим