Смачний салат із пекінської капусти. Пекінська капуста як інший вид капусти здатна зберігати вітаміни і корисні речовини протягом усієї зими. Через свою структуру пекінська капуста настільки універсальна в приготуванні різних страв, що її використовують у поєднанні з фруктами, ягодами, морепродуктами, м'ясом, сирами, ковбасами і т.д.
Відомим фактом є і те, що пекінська капуста може замінити вам зелень салату в будь-якій страві.
А про користь цього продукту можна говорити нескінченно, недарма, її цінували римляни, цінують жителі Сходу та й у наших краях вона дуже популярна. У листі пекінської капусти міститься більшість всього набору вітамінів: A, C, B1, B2, B6, PP, E, P, K, U; мінеральні солі, амінокислоти, білки, органічні кислоти та антиоксиданти. За що її визнають найкращим профілактичним продуктом, здатним попередити рак.
Пропонуємо Вам приготувати дуже смачний салат із пекінської капусти, який до того ж є корисним завдяки не тільки капусті, але й мигдалю з кінзою.
Корисний та смачний салат із пекінської капусти
Цей рецепт розрахований на 4 порції. Загальний час приготування: 15 хв.
Складові:
- Мигдаль – ½ чашки;
- Рослинна олія – 3 столові ложки;
- Рисовий оцет – 2 столові ложки;
- Соєвий соус – 1 столова ложка;
- Цукор – ½ чайної ложки;
- Пекінська капуста – ½ кг;
- Зелена цибуля – 2 шт;
- Кінза – ¼ чашки;
- Свіжий чорний перець.
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 200 °С. Викладіть на деко мигдаль і запікайте протягом п'яти хвилин. Відкладіть убік і дайте охолонути.
2. Тим часом наріжте пекінську капусту, зелену цибулю та кінзу.
3. У мисці змішайте олію, оцет, соєвий соус і цукор. Додайте капусту, зелену цибулю, кінзу та перемішайте все. Наприкінці покладіть миску мигдаль і приправте перцем. Ще раз струсіть обережно вміст миски і ваш простий та смачний салат з пекінської капусти готовий!