Одна з традиційних страв сонячної Грузії — лобіо, що приваблює багатьох господарок своїм пряним, ситним та неординарним смаком, до того ж це дуже корисна вегетаріанська страва .
Існує велика різноманітність способів приготування лобіо як у гарячому вигляді, так і в холодному, занадто гостре лобіо і не дуже, з додаванням м'яса і без нього, варіант з квасолею перетертою в кашу і з цілими бобами. Так само і зі спеціями для цієї страви, але основний інгредієнт залишається незмінним - це квасоля.
Найчастіше лобіо готують із червоної або стручкової квасолі, але ми пропонуємо вам спробувати приготувати лобіо з білої квасолі за нашим рецептом.
Найсмачніше лобіо з білої квасолі з баклажанами.
Цей рецепт розрахований на 6 порцій. Час приготування: 40 хвилин.
Складові:
- Квасоля цукрова - 300 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Баклажани - 2 шт
- Болгарський перець - 1 шт
- Морква - 1 шт
- Помідори - 4-5 шт
- Часник - 5 зубочків
- Рослинна олія - 50 мл
- Зелень
- Коріандр
- Сіль
- Перець чорний мелений
- Лавровий лист
Приготування лобіо з білої квасолі з баклажанами:
1. І зазвичай ми починаємо з підготовки наших продуктів. Покладіть їх поряд, щоб вони були на увазі. Не забудьте заздалегідь відварити квасолю. І підготуйте два посуди: ми взяли сковороду та казан. Така організація значно заощадить ваш час та допоможе навчитися швидко готувати улюблені страви.
2. Як завжди, починаємо з цибулі. Поріжте дрібно цибулю. А перед цією процедурою поставте на вогонь казан і розігрійте масло. Після чого відправте цибулю в казан. Лобіо, приготовлене у казані, особливо відрізняється ароматом та насиченістю смаку.
3. На іншу конфорку поставте розігріватися сковороду. У цей час поріжте баклажани.
4. Коли наша сковорода розігрілася додайте до неї масло і починайте обсмажувати баклажани.
5. Не забувайте про цибулю, її слід помішувати. Поріжте моркву і додайте до цибулі в казан.
6. Коли баклажани підсмажаться і набудуть рум'яного відтінку, з'єднайте їх з цибулею та морквою в казані.
7. Тепер поріжте болгарський перчик дрібними кубиками. І приєднайте його до овочів у казані.
8. У блендері подрібніть помідори із часником. І цією ароматною сумішшю полийте овочі у казані.
9. Настала черга зелені: дрібно поріжте петрушку.
10. Тепер разом із зеленню покладіть у казан головний інгредієнт нашого лобіо – квасолю.
11. Посоліть та додайте спеції у страву. Зменшіть вогонь на плиті, накрийте кришкою казан і залиште готуватися ще на 15 хвилин.
12. Наше лобіо з білої квасолі з баклажанами, навіяне гірською Грузією, готове!
Подавайте лобіо з білої квасолі з гарячим баклажанами, як окрему страву або в поєднанні з м'ясними і рибними стравами.