Найсмачніше лобіо з білої квасолі з баклажанами.

Одна з традиційних страв сонячної Грузії — лобіо, що приваблює багатьох господарок своїм пряним, ситним та неординарним смаком, до того ж це дуже корисна вегетаріанська страва .

Найсмачніше лобіо з білої квасолі з баклажанами.

Існує велика різноманітність способів приготування лобіо як у гарячому вигляді, так і в холодному, занадто гостре лобіо і не дуже, з додаванням м'яса і без нього, варіант з квасолею перетертою в кашу і з цілими бобами. Так само і зі спеціями для цієї страви, але основний інгредієнт залишається незмінним - це квасоля.

Найчастіше лобіо готують із червоної або стручкової квасолі, але ми пропонуємо вам спробувати приготувати лобіо з білої квасолі за нашим рецептом.

Найсмачніше лобіо з білої квасолі з баклажанами.

Цей рецепт розрахований на 6 порцій. Час приготування: 40 хвилин.

Попередньо слід відварити квасолю!

Складові:

  • Квасоля цукрова - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Баклажани - 2 шт
  • Болгарський перець - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Помідори - 4-5 шт
  • Часник - 5 зубочків
  • Рослинна олія - ​​50 мл
  • Зелень
  • Коріандр
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Лавровий лист

Приготування лобіо з білої квасолі з баклажанами:

1. І зазвичай ми починаємо з підготовки наших продуктів. Покладіть їх поряд, щоб вони були на увазі. Не забудьте заздалегідь відварити квасолю. І підготуйте два посуди: ми взяли сковороду та казан. Така організація значно заощадить ваш час та допоможе навчитися швидко готувати улюблені страви.

Найсмачніша страва з білої квасолі з баклажанами

2. Як завжди, починаємо з цибулі. Поріжте дрібно цибулю. А перед цією процедурою поставте на вогонь казан і розігрійте масло. Після чого відправте цибулю в казан. Лобіо, приготовлене у казані, особливо відрізняється ароматом та насиченістю смаку.

Найсмачніша страва з білої квасолі з баклажанами
Найсмачніша страва з білої квасолі з баклажанами

3. На іншу конфорку поставте розігріватися сковороду. У цей час поріжте баклажани.

Найсмачніша страва з білої квасолі з баклажанами

4. Коли наша сковорода розігрілася додайте до неї масло і починайте обсмажувати баклажани.

Найсмачніша страва з білої квасолі з баклажанами

5. Не забувайте про цибулю, її слід помішувати. Поріжте моркву і додайте до цибулі в казан.

Найсмачніша страва з білої квасолі з баклажанами
Найсмачніша страва з білої квасолі з баклажанами

6. Коли баклажани підсмажаться і набудуть рум'яного відтінку, з'єднайте їх з цибулею та морквою в казані.

Найсмачніша страва з білої квасолі з баклажанами
Найсмачніша страва з білої квасолі з баклажанами

7. Тепер поріжте болгарський перчик дрібними кубиками. І приєднайте його до овочів у казані.

Найсмачніша страва з білої квасолі з баклажанами
Найсмачніша страва з білої квасолі з баклажанами

8. У блендері подрібніть помідори із часником. І цією ароматною сумішшю полийте овочі у казані.

Найсмачніша страва з білої квасолі з баклажанами
Найсмачніша страва з білої квасолі з баклажанами

9. Настала черга зелені: дрібно поріжте петрушку.

Найсмачніша страва з білої квасолі з баклажанами

10. Тепер разом із зеленню покладіть у казан головний інгредієнт нашого лобіо – квасолю.

Найсмачніша страва з білої квасолі з баклажанами

11. Посоліть та додайте спеції у страву. Зменшіть вогонь на плиті, накрийте кришкою казан і залиште готуватися ще на 15 хвилин.

Найсмачніша страва з білої квасолі з баклажанами

12. Наше лобіо з білої квасолі з баклажанами, навіяне гірською Грузією, готове!

Найсмачніша страва з білої квасолі з баклажанами

Подавайте лобіо з білої квасолі з гарячим баклажанами, як окрему страву або в поєднанні з м'ясними і рибними стравами.

Смачного!

[rainmaker_form id="36985"]

Повернися живим