Кращий осінній салат: груша, рукола, козячий сир та гранатовий соус

Кращий осінній салат: груша, рукола, козячий сир та гранатовий соус

Нарешті, прийшла осінь — сезон, багатий на велику кількість овочів і фруктів, які ми із задоволенням поєднуємо в чудовий ансамбль. І сьогодні ми представляємо вашій увазі найкращий осінній салат, на думку шанувальників нетрадиційної кухні. Цей салат поєднує у собі солодкуватий, терпкий, пікантний присолений смак. А родзинкою нашого салату є гранатова патока, яку часто використовують у перській кухні.

Незважаючи на велику кількість інгредієнтів у цьому салаті, його приготування забирає зовсім небагато часу. М'яка ніжна груша, солоний козячий сир, хрусткі насіння гранату та підсмажений фісташки гарантовано зберігають своє місце в цьому салаті, а всі разом особливий смак та збалансовану харчову цінність для вас. Ви можете подавати салат як доповнення до основної страви, так і окрему закуску.

Салат із груші, козячого сиру з руколою під гранатовим соусом

Цей рецепт розрахований на 6 порцій. Час приготування: 20 хвилин.

Складові:

  • Рукола - 4 чашки
  • Салат латук або римський салат (розірваний на шматочки) - 4 чашки
  • Стиглі груші - 2 шт
  • Зерна граната - 1/3 чашки
  • Свіжий козячий сир або фета - 85 г
  • Фісташки - 1/4 чашки

Для заправки:

  • Цибуля-шалот - 1 шт великого розміру
  • Гранатова патока - 1 столова ложка
  • Яблучний оцет або херес - 2 столові ложки
  • Кошерна сіль - 1/2 чайної ложки
  • Перець чорний - 1/4 чайної ложки
  • Оливкова олія холодного віджиму - 1/3 чашки

Приготування осіннього салату:

1. І починаємо ми із підготовки всіх необхідних продуктів.

Салат із груші, козячого сиру з руколою під гранатовим соусом

2. Поріжте півкільцями цибулину та викладіть у невелику миску. Потім посоліть і поперчіть цибулю-шалот і полийте патокою гранату та оцтом. Добре збийте оливкову олію, залийте їм цибулю. Тепер відставте миску убік, щоб майбутня заправка салату просочилася, поки ви готуватимете салат.

Салат із груші, козячого сиру з руколою під гранатовим соусом
Салат із груші, козячого сиру з руколою під гранатовим соусом

3. Видаліть серцевини біля груш і поріжте кубиками груші.

Салат із груші, козячого сиру з руколою під гранатовим соусом

4. Підготуйте зерна гранату. Підсмажте фісташки та подрібніть їх.

Салат із груші, козячого сиру з руколою під гранатовим соусом

5. З'єднайте подрібнене листя римського салату (латуку), руколу, порвану вручну на шматочки, груші та половину гранатових зерен у великій мисці.

Салат із груші, козячого сиру з руколою під гранатовим соусом

6. Покришіть половину козячого сиру в миску з салатом. Сир добре кришиться, коли він холодний.

Салат із груші, козячого сиру з руколою під гранатовим соусом

7. У цей же час перемішайте заправку до салату з цибулі, оцту, гранатової патоки та оливкової олії. Відкладіть убік 2 столові ложки заправки, а решту додайте в салат.

Салат із груші, козячого сиру з руколою під гранатовим соусом

8. Акуратно струсіть салат руками або щипцями для салату до стану, коли заправка покриє всі компоненти. Якщо салат видасться вам сухим, то додайте відкладені 2 столові ложки приправи. Тепер, коли ви задоволені зовнішнім виглядом салату, додайте другу частину козячого сиру, зерна граната, що залишилися, і посипте салат фісташками.

Салат із груші, козячого сиру з руколою під гранатовим соусом

Наш салат із груші, козячого сиру з руколою під гранатовим соусом готовий! Подавайте його до столу негайно!

Приємного вам апетиту!

За матеріалами FOOD52

[rainmaker_form id="36985"]

Повернися живим