Нарешті, прийшла осінь — сезон, багатий на велику кількість овочів і фруктів, які ми із задоволенням поєднуємо в чудовий ансамбль. І сьогодні ми представляємо вашій увазі найкращий осінній салат, на думку шанувальників нетрадиційної кухні. Цей салат поєднує у собі солодкуватий, терпкий, пікантний присолений смак. А родзинкою нашого салату є гранатова патока, яку часто використовують у перській кухні.
Незважаючи на велику кількість інгредієнтів у цьому салаті, його приготування забирає зовсім небагато часу. М'яка ніжна груша, солоний козячий сир, хрусткі насіння гранату та підсмажений фісташки гарантовано зберігають своє місце в цьому салаті, а всі разом особливий смак та збалансовану харчову цінність для вас. Ви можете подавати салат як доповнення до основної страви, так і окрему закуску.
Салат із груші, козячого сиру з руколою під гранатовим соусом
Цей рецепт розрахований на 6 порцій. Час приготування: 20 хвилин.
Складові:
- Рукола - 4 чашки
- Салат латук або римський салат (розірваний на шматочки) - 4 чашки
- Стиглі груші - 2 шт
- Зерна граната - 1/3 чашки
- Свіжий козячий сир або фета - 85 г
- Фісташки - 1/4 чашки
Для заправки:
- Цибуля-шалот - 1 шт великого розміру
- Гранатова патока - 1 столова ложка
- Яблучний оцет або херес - 2 столові ложки
- Кошерна сіль - 1/2 чайної ложки
- Перець чорний - 1/4 чайної ложки
- Оливкова олія холодного віджиму - 1/3 чашки
Приготування осіннього салату:
1. І починаємо ми із підготовки всіх необхідних продуктів.
2. Поріжте півкільцями цибулину та викладіть у невелику миску. Потім посоліть і поперчіть цибулю-шалот і полийте патокою гранату та оцтом. Добре збийте оливкову олію, залийте їм цибулю. Тепер відставте миску убік, щоб майбутня заправка салату просочилася, поки ви готуватимете салат.
3. Видаліть серцевини біля груш і поріжте кубиками груші.
4. Підготуйте зерна гранату. Підсмажте фісташки та подрібніть їх.
5. З'єднайте подрібнене листя римського салату (латуку), руколу, порвану вручну на шматочки, груші та половину гранатових зерен у великій мисці.
6. Покришіть половину козячого сиру в миску з салатом. Сир добре кришиться, коли він холодний.
7. У цей же час перемішайте заправку до салату з цибулі, оцту, гранатової патоки та оливкової олії. Відкладіть убік 2 столові ложки заправки, а решту додайте в салат.
8. Акуратно струсіть салат руками або щипцями для салату до стану, коли заправка покриє всі компоненти. Якщо салат видасться вам сухим, то додайте відкладені 2 столові ложки приправи. Тепер, коли ви задоволені зовнішнім виглядом салату, додайте другу частину козячого сиру, зерна граната, що залишилися, і посипте салат фісташками.
Наш салат із груші, козячого сиру з руколою під гранатовим соусом готовий! Подавайте його до столу негайно!
Приємного вам апетиту!
За матеріалами FOOD52