Ніжна запечена цвітна капуста в тортильї

Ніжна запечена цвітна капуста в тортильї

Дивно, наскільки цвітна капуста може бути універсальною. Вона надає неповторного смаку салатам і служить ідеальним гарніром у запеченому вигляді, що навіть може замінити собою м'ясо, а також можна посмажити цвітну капусту . Прикладом такого заміщення є наша запечена цвітна капуста в тортильї. Це один із різновидів «тако» – страва традиційної мексиканської кухні. «Тако» складається з невеликого коржика (тортильї) з різноманітними м'ясними або овочевими начинками.

Пропонуємо вам приготувати такі «тако», у яких запечена цвітна капуста відіграє головну смакову роль. Отже, чому б не спробувати зробити щось дійсно смачне, що може чудово замінити ваш звичайний ланч, адже ароматна запечена цвітна капуста допоможе вам вгамувати голод, при цьому не відкладаючись на ваших боках.

Це цікаво

Ніжна запечена цвітна капуста в тортильї - вегетаріанська мрія

Цей рецепт розрахований на 8-10 порцій. Загальний час приготування: 45 хвилин.

Складові:

Для цвітної капусти:

  • Цвітна капуста – 1 шт.
  • Часниковий порошок – 2 чайні ложки
  • Сіль - 1 чайна ложка
  • Гарячий томатний соус – 1/4 склянки
  • Розтоплене вершкове масло - 2 столові ложки

Для тортильї:

  • Коржики (тортильї) - 10 шт
  • Листя салату – 10 шт
  • Помідори чері, розрізані навпіл – 1/2 чашки
  • Авокадо (поріжте кубиками) – 1 шт.
  • Сметанний соус ранч (або сир) – 1/4 чашки

Приготування запеченої цвітної капусти у тортильї:

1. Попередньо розігрійте духовку до 220 °C.

2. Візьміть цвітну капусту і розріжте її навпіл. Після цього вручну розберіть її на суцвіття необхідного вам розміру.

3. Перекладіть подрібнену цвітну капусту у велику миску і перемішайте з часниковим порошком, сіллю, гарячим соусом томатним і розтопленим вершковим маслом.

4. Викладіть цвітну капусту в один шар на лист і поставте в духовку. Приблизно через 20 хвилин перемішайте та залиште ще на 20 хвилин.

5. Зберіть ваші тако. На салатні листи викладається запечена цвітна капуста , потім помідори чері, авокадо і поливається все сметанним соусом ранч, після чого лист кладеться на коржик.

Ніжна запечена цвітна капуста в тортильї готова! Цю відмінну страву зможуть оцінити не лише любителі вегетаріанської кухні.

Смачного!

[rainmaker_form id="36985"]

Повернися живим