У період величезного достатку овочів ми намагаємося не прогаяти можливість і готуємо різні овочеві страви. Рецептів як приготувати баклажани існує багато, варто згадати знаменитий рататуй , але сьогодні ми пропонуємо до вашої уваги не менш смачний салат з баклажанів та овочів. Чудове поєднання баклажанів з перцем, морквою та цибулею, обсмажених у олії з пряними травами, створює неповторний аромат та незабутній смак.
Подібний салат з баклажанів буде незамінним, якщо ви вирішили скуштувати вегетаріанську кухню і на якийсь час хочете відмовитись від м'яса. Баклажани дуже ситні і цілком підходять для заміщення м'ясних продуктів. Зазвичай такі легкі салати, як грецький салат або салат з цвітної капусти підходять як закуска, а салат з баклажанів цілком може замінити гарнір. Впевнені, ви візьмете цей рецепт салату з баклажанів та овочів собі на замітку.
Смачний салат із баклажанів та овочів
Якщо вам подобається відчувати гострину в салаті, то ви можете додати ще трохи перцю чилі, а також доповнити трави, наприклад, кінзою, петрушкою або селери.
Цей рецепт розрахований на 4-6 порцій. Загальний час приготування – 5 годин.
Інгредієнти для салату з баклажанів:
- Баклажани – 3 шт. середнього розміру;
- Морква – 2 шт. середнього розміру;
- Солодка цибуля – 1 шт середнього розміру;
- Сіль - 3 чайні ложки;
- Перець чорний мелений - ? чайної ложки;
- Цукор – 1/2 чайної ложки;
- Часник – 4 зубчики;
- Болгарський перець – 2 шт.;
- Помідори – 2 шт. середнього розміру;
- Червоний солодкий перець – 1 шт.;
- Рослинна олія – 5 столових ложок;
- Трави до смаку (кріп, базилік).
Як приготувати салат з баклажанів та овочів:
1. Підготуйте лист для випічки, розклавши на ньому пергаментний папір. Заздалегідь розігрійте духовку до 200°.
2. Вимийте та наріжте баклажани на великі шматочки, як показано на фото нижче. Посипте баклажани сіллю (1,5 чайної ложки) і добре перемішайте, щоб сіль покрила кожен шматочок. І залиште їх стояти за кімнатної температури протягом 30-40 хвилин.
3. Злийте сік, що утворився, від баклажанів, а потім полийте баклажани 2 столовими ложками рослинної олії, знову посоліть (1,5 чайної ложки) і ретельно перемішайте. Після цього викладіть баклажани на деку і поставте в духовку на 30 хвилин|мінути|.
4. Поки баклажани запікаються, підготуйте овочі: наріжте цибулю тонкими півкільцями; моркву поріжте соломкою; болгарський перець наріжте дрібно, а солодкий червоний перець поріжте тонкими смужками; помідори наріжте середніми шматочками та видавіть часник.
5. Нагрійте 3 столові ложки олії в сковороді, додайте цибулю і підсмажте її до золотистого кольору на середньому вогні. Після цього додайте моркву та смажте 3 хвилини. Послідовно додайте болгарський і солодкий червоний перці і протушкуйте все разом протягом 5-7 хвилин. Потім відправте в сковороду помідори, чорний перець, цукор та часник і тушкуйте 1 хвилину. Приберіть сковороду з вогню та відставте убік.
6. У міру того, як підрум'янять баклажани, відправте їх в сковороду з овочами і перемішайте. Потім додайте трави та знову ретельно перемішайте. Ви можете ще раз посолити салат із баклажанів, якщо це потрібно. Накрийте кришкою сковорідку і залиште салат остигати і настоюватися протягом як мінімум 4 годин. І, нарешті, смачний салат із баклажанів та овочів готовий! Насолоджуйтесь!
Незважаючи на те, що овочі обсмажуються і трохи тушкуються в сковороді, вони, як і раніше, зберігають свою свіжість і повинні трохи хрумтіти. Тоді салат з баклажанів та овочів знаходить родзинку та ароматний смак.
Смачного!
За матеріалами ValentinasCorner