Цей спосіб приготування досить простий і цвітна капуста виходить дуже смачною! Якщо вам ще не знайомий смак смаженої цвітної капусти, то скуштувавши наш рецепт, ви ніколи не повернетеся до того, щоб варити цвітну капусту. Якщо посмажити цвітну капусту, вона має насичений смак, зберігаючи всі свої корисні властивості, а її карамельний колір виглядає дуже апетитно.
Такий гарнір підходить як до основної страви, так і як окрема закуска. Цвітна капуста припадає до душі вегетаріанцям і навіть діти її обожнюють, уявляючи, що її суцвіття це такі маленькі дерева.
Як швидко та смачно посмажити цвітну капусту?
Складові:
- Цвітна капуста – 1 шт (середнього розміру)
- Оливкова олія - 50 мл
- Чорний мелений перець - 1/4 чайної ложки
- Сіль - 1/2 чайної ложки (або до смаку)
Приготування:
1. Перш ніж посмажити цвітну капусту, потрібно ретельно підготувати необхідні продукти. Промийте капусту і розберіть її на суцвіття.
2. Поріжте кожне суцвіття таким чином, щоб шматочки були приблизно рівними розмірами.
3. Щоб смачно посмажити цвітну капусту, безперечно потрібна сковорода! Тому візьміть сковороду з високим бортом та розігрійте масло на ній.
4. Покладіть цвітну капусту в сковорідку. Потім перемішайте її так, щоб олія покрила всі шматочки рівномірно.
5. Спостерігайте за капустою, щоб вона однаково засмажувалася з усіх боків. Для того щоб капуста не підгорала, можна накрити сковорідку кришкою і відрегулювати вогонь.
6. Коли цвітна капуста вже підрум'яниться, посоліть її.
На відміну, наприклад, від смаженої картоплі цвітна капуста має більш щільну структуру, і тому її можна весь час перемішувати. Помірно посмажити цвітну капусту Вам допоможе зручна лопатка. І звичайно багато залежить від розміру шматочків капусти.
7. Наприкінці, перед готовністю, додайте чорний мелений перець до вашої цвітної капусти.
Смажена цвітна капуста готова! Подавайте її до столу у гарячому вигляді. Смажена риба та гарнір із цвітної капусти, як у нашому випадку, — чудове поєднання!