Топ 5: маринад для шашлику

Наближаються травневі свята, та й взагалі час пікніків і, відповідно, час шашликів. І якщо у звичайні дні на вечерю ми завжди можемо приготувати піцу і, наприклад, овочевий салат . То у свята, душа прагне чогось особливого! Ну хто відмовиться від ласого, підсмаженого на вогні, шматочка соковитого, запашного м'яса?! Багато хто готує шашлик за традиційними рецептами, тільки з баранини, яловичини чи свинини. Але шашлик прийнято готувати, застосовуючи різні продукти, це риба, і курка, овочі чи морепродукти. Найголовнішою запорукою гарного шашлику є приготування маринаду. Видів маринаду, як і видів шашлику, існує багато. І кожного виду м'яса застосовують різні маринади.

Топ 5: Маринад для шашлику

Найуніверсальнішим і найкращим маринадом прийнято вважати лимонний сік. Він підходить для будь-якого виду м'яса чи риби. Також використовують сухі вина як маринад. Але кожен шашличник має свої секрети приготування маринаду для шашлику. Наприклад, цибуля ріжеться якомога дрібніше, щоб він виділив більше свого соку, а часник навпаки, не тиснуть, а ріжуть тонкими пластинками. Добре розм'якшити м'ясо здатні соки ківі, ананаса чи граната. А також чудову дію на м'ясо має гірчиця.

Це цікаво

У всьому світі готують м'ясо, рибу та овочі на вугіллі. І ми пропонуємо вам маринади, які користуються популярністю у різних країнах. І кожен представлений маринад для шашлику по-своєму унікальний і простий у приготуванні. Склад кожного маринаду розрахований на 1/2 кг м'яса.

Топ 5: маринад для шашлику

№ 1 Маринад для шашлику з яловичини

Складові:

  • Оливкова олія - ​​1/3 чашки
  • Соєвий соус - 1/3 чашки
  • Червоний винний оцет - 3 столові ложки
  • Мед - 1/3 чашки
  • Часник - 2 головки
  • Свіжий імбир (подрібнений) – 1 столова ложка
  • Свіжий чорний перець

Приготування:

Маринад для шашлику з яловичини

Змішайте всі компоненти маринаду в мисці та додайте яловичину. Ще раз добре перемішайте, накрийте кришкою і поставте миску в холодильник мінімум на 30 хвилин, але краще витримати пару годин. Тоді м'ясо добре просочиться маринадом і буде ніжним та соковитим після приготування. Мариновані шматочки нанизуйте на шампури порівну перекладайте овочами, це додасть аромату м'ясу і у вас відразу буде готова закуска. Коли ваш шашлик готуватиметься вже на вугіллі, ви можете поливати його залишками маринаду зверху.

№ 2 Пряний кисло-солодкий маринад для шашлику

Складові:

  • Часник - 2 головки
  • Цибуля - 1 шт середнього розміру
  • Петрушка - 1 пучок
  • Оливкова олія - ​​1/2 чашки
  • Томатний соус - 250 г
  • Оцет - 1 чашка
  • Вустерширський соус - 2/3 чашки
  • Цукор - 3/4 чашки
  • Розмарин сушений - 1 чайна ложка
  • Чебрець сушений - 1/2 чайної ложки

Приготування:

Подрібніть цибулю, поріжте часник і петрушку і тушкуйте все на маслі протягом 5 хвилин. Додайте до них інші компоненти і кип'ятіть ще протягом 20 хвилин. Зніміть маринад для шашлику з вогню та поставте у прохолодне місце. Охолодженим маринадом залийте м'ясо і залиште на 1-2 години. Мариноване м'ясо готове для приготування на вугіллі.

Це цікаво

№ 3 Гірчичний маринад для шашлику з розмарином

Складові:

  • Діжонська (французька) гірчиця - 1 столова ложка
  • Свіжий розмарин - 2 столові ложки
  • Часник - 4 головки
  • Лимонний сік - 2 столові ложки
  • Бальзамічний оцет - 2 столові ложки
  • Оливкова олія - ​​1/4 чашки
  • Сіль - 1/2 чайної ложки
  • Свіжемелений чорний перець - 1/2 чайної ложки

Приготування:

Змішайте всі компоненти у мисці. Додайте в маринад для шашлику м'ясо, щоб воно було повністю просочене ним. І поставте м'ясо в маринаді в холодильник на 2:00.

Це цікаво

№ 4 Естрагон-цитрусовий маринад для шашлику з курки

Складові:

  • Апельсин - 1 шт
  • Лимон - 1 шт
  • Лайм - 1 шт
  • Часник - 4 головки
  • Соєвий соус - 1/4 чашки
  • Естрагон - 1 столова ложка
  • Оливкова олія - ​​1/4 чашки
  • Сіль - 1/2 чайної ложки
  • Свіжемелений чорний перець - 1/2 чайної ложки

Приготування:

Очистіть від шкірки апельсин, лимон і лайм і поріжте шматочками часник наріжте пластинками. Потім змішайте усі компоненти в мисці. В отриманий маринад покладіть шматочки курячої грудки, щоб маринад покривав рівномірно все м'ясо. Накрийте миску та поставте в холодильник на 2 години.

Це цікаво

№5 Лимонний маринад для шашлику з креветок

Лимонний маринад для шашлику з креветок

Складові:

  • Часник - 3 головки
  • Цибуля-шалот - 2 пера
  • Лавровий лист - 2 шт
  • Чебрець свіжий - 2 столові ложки
  • Кріп - 1 пучок
  • Оливкова олія - ​​1/4 чашки
  • Лимон - 2 столові ложки
  • Шматочки перцю чилі - 1 чайна ложка

Приготування:

Подрібніть часник і поріжте цибулю та кріп. Змішайте всі компоненти миски. Покладіть креветки в маринад, щоб вони були повністю просочені ним. Накрийте кришкою та поставте в холодильник на 2 години.

Соус до шашлику

Складові:

  • Оливкова олія - ​​1/4 чашки
  • Бальзамічний оцет - 2 столові ложки
  • Сіль
  • Перець

З'єднайте всі компоненти та перемішайте за допомогою блендера протягом 30 секунд. Такий маринад добре підійде як соус для м'яса, риби, креветок та овочів, шашлик з яких вже готовий. Просто вмочіть шматочок у соус і оцініть смак!

Приємного апетиту та гарного відпочинку!

[rainmaker_form id="36985"]

Повернися живим