Солянка: Як приготувати суп з ковбасою

Солянка – це унікальна страва слов'янської кухні, широко відома у багатьох країнах. Загалом налічують три види солянки: м'ясна, рибна та грибна. Однак найбільша перевага надається м'ясній солянці. Так як збірна м'ясна солянка відрізняється найбільшою ситністю та великою кількістю смаку.

Солянка: Як приготувати суп з ковбасою

Саму назву «Солянка» отримала від «солі» і бере своє походження з України, починаючи з 17 століття. З того часу солянка стала фаворитом української та російської кухні, також як традиційний борщ та зелений борщ . Особливий кисло-солодкий смак солянці надає вміст солоних огірків, копченого м'яса та ковбаси.

Солянка: Як приготувати суп з ковбасою

Від одного погляду на цей суп з ковбасою, мимоволі виникає дикий апетит. Особливо, якщо уявити, що подається солянка зі свіжим хрустким хлібом. М'ясна солянка має на увазі використання різних видів м'яса, таких як курка, яловичина, шинка та копчена ковбаса. Солоні огірки, маслини та томати також є визначальними складовими страви солянки. Крім того, ви можете додати до вашого супу з ковбасою картоплю або капусту, щоб отримати ще більш ситний варіант солянки. Ну, вам уже захотілося приготувати солянку з ковбасою? Тоді ділимося рецептом.

Це цікаво

Цей рецепт розрахований на 4 порції. Загальний час приготування – 30 хвилин.

Ми вибрали найбільш оптимальний варіант цього супу - солянка з ковбасою або шинкою, яка подається зі свіжою зеленню та сметаною.

Складові:

  • Курячий бульйон – 1 літр;
  • Вода – 1 літр;
  • Морква – 1 шт.;
  • Селера – 1 стебло;
  • Солоні огірки – 3 шт.;
  • Маслини - 1 банка;
  • Шинка – 450 г;
  • Середня цибулина – 1 шт;
  • Олія – 2 ст. ложки;
  • Борошно – 1,5 ст. ложки;
  • Томат – 1/2 склянки;
  • Розсіл – 1/4 ст. ложки;
  • Сметана – 2 ч. ложки;
  • Кінза (подрібнена) – 1/4 склянки;
  • Кріп (подрібнений) – 1/4 склянки;
  • Сіль, перець за смаком;
  • Лимон;
  • Сметана.

Приготування солянки:

1. Солянка дуже просто готується. У великій каструлі доведіть до кипіння воду, курячий бульйон та селеру.

Солянка: Як приготувати суп з ковбасою

2. Потім поріжте солоні огірки тонкими скибочками. Оливки наріжте тонкими кільцями, моркву та шинку кубиками. Якщо ви використовуєте помідори замість томату, також наріжте їх кубиками.

3. Дрібно поріжте цибулю та обсмажте її в сковороді з 2 столовими ложками олії на середньому вогні протягом 4-6 хвилин.

4. Як тільки цибуля буде обсмажена, додайте до неї моркву і продовжуйте обсмажувати до повної готовності моркви. Після цього додайте|добавляйте| муку|борошно|, швидко перемішуючи. Потім додайте порізаний кубиками помідор (або томат), розсіл, сметану і перемішайте все. Відставте убік сковороду.

Це цікаво

5. Як тільки закиплять вода, бульйон і селера, видаліть із каструлі селера. Додати солоні огірки і кип'ятити ще п'ять хвилин. Після цього додайте шинку та оливки.

6. Додайте обсмажені овочі зі сковороди в бульйон. Приправте сіллю та перцем. Зменшіть вогонь до мінімуму та залиште ще на 10 хвилин. Наприкінці додайте нарізані трави.

Солянка: Як приготувати суп з ковбасою

Як ви самі могли переконатись, солянка легко готується! Подавати до столу рекомендується з додаванням лимона, ложкою сметани на кожну порцію та зі свіжою зеленню.

Смачного!

за матеріалами сайту valentinascorner.com

[rainmaker_form id="36985"]

Повернися живим