Апетитні запечені тефтелі для недільної вечері

Апетитні запечені тефтелі для недільної вечері

Якщо ви ще не вирішили, що приготувати цими вихідними на вечерю, то запечені тефтелі відмінно підійдуть. Зробити їх досить просто і поки ви готуватимете салат , вони чудово запікаться в духовці. Готові запечені тефтелі подавайте разом із класичними спагетті та вашим улюбленим томатним соусом.

Це цікаво

Пропонуємо базовий рецепт, використовуючи який ви зможете приготувати запечені тефтелі на свій смак, просто змінивши вид м'яса.

Апетитні запечені тефтелі для недільної вечері

Цей рецепт розрахований на 20 шт тефтелів. Загальний час приготування – 30-40 хвилин.

Складові:

  • М'ясний фарш – 500 г;
  • Яйця – 1 шт;
  • Панірувальні сухарі - ? склянки;
  • Петрушка -? чашки;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Цибуля ріпчаста або цибуля-шалот -? чашки;
  • Томатна паста – 1 столова ложка;
  • Сіль - 1 чайна ложка або до смаку;
  • мелений чорний перець - 1 чайна ложка.

Приготування:

1. Попередньо розігрійте духовку до 200 ° С, злегка змастіть|змазати| маслом|мастилом| форму для випічки і відкладете вбік.

Це цікаво

2. Дрібно наріжте петрушку, часник і цибулю – поріжте дрібними кубиками. У мисці з'єднайте всі інгредієнти разом і ретельно перемішайте руками. Скачайте приблизно 20 тюфтель і покладіть у підготовлену форму для запікання. Запікайте тефтелі до золотистого кольору протягом 20 хвилин або трохи довше залежно від виду м'яса.

Апетитні запечені тефтелі для недільної вечері

У рецепті ви можете сміливо замінити петрушку на шпинат або капусту, а також можна додати тертий пармезан для вишуканого присмаку солонуватий тюфтель. Для спеціальних гурманів додайте як спецію порошок кайенского перцю. Варіанти можливостей тут безмежні!

Смачного!

Повернися живим