Цей рецепт запеченої курки підходить як приготування цілої курки, так її окремих частин. В даному випадку ми використовували курячі ніжки. Дуже смачною виходить курка завдяки ароматному темному пиву, в ній зберігається сік і додатково створюється гарний насичений соус. Рецепт запеченої курки передбачає наявність пряних трав, часнику, нарізаної моркви та пива. Спробуйте і ви приготувати курку за нашим рецептом!
Відмінний рецепт запеченої курки з пряними травами у пиві
Цей рецепт запеченої курки розрахований на 4 порції, загальний час приготування становить 60 хвилин.
Складові:
- Курячі ніжки – 5-6 шт;
- Часник – 1 ціла головка;
- Бекон чи панчетта – 100 г;
- Морква – 2 шт.;
- Лавровий лист – 4 шт;
- Ягоди ялівцю (необов'язково) – 1 ст.ложка;
- Прованські трави (сушені розмарин, чебрець, базилік та ін.) – 1 ст. ложка;
- Темне пиво – 1,5 чашки чи 1 пляшка;
- Сіль та перець за смаком.
Приготування:
1. Попередньо розігрійте духовку до 200 °С. І підготуйте продукти: почистіть часник на зубочки, поріжте моркву великими шматочками, бекон чи панчетту розріжте на смужки. Тепер натріть курячі ніжки сіллю з перцем і помістити у форму для запікання. Додайте до курки часник, бекон (панчетту), моркву та спеції.
2. Налийте пиво у форму з куркою та поставте в духовку.
3. Запікайте 15 хвилин, потім переверніть курячі ніжки та запікайте ще 15 хвилин. Переверніть ще двічі з тим самим проміжком часу. Після четвертого перевороту, курка має набути карамелізованого кольору та соусу з пива.
Цей чудовий рецепт запікання курки з пряними травами у пиві має низку переваг у порівнянні з іншими рецептами. По-перше, м'ясо курки залишається соковитим, а по-друге, ви отримуєте чудовий соус, який можете використовувати як підливу. Готову курочку подавайте з картопляним гарніром . А також можете поставити пляшку пива на стіл до обіду.