Цей, здавалося б, звичайний салат із огірків, — адаптований рецепт салату із солоного огірка та цибулі-шалоту. Готується він досить просто і багатьом знайомий з дитинства.
Такий салат з огірків ви можете приготувати в будь-який час, хоча він вимагає короткострокового соління, щоб увібрати весь аромат овочів. Салат буде гарний, як окремо, так і як начинка для тостів, намазаних хумусом. Спробуйте приготувати цей чудовий салат з огірків із червоною цибулею.
Смачний салат з огірків із червоною цибулею
Цей рецепт розрахований на 2-3 порції. Час приготування: 50 хвилин.
Складові:
- Огірки - 2 шт
- Червона цибуля (або кілька пір'я цибулі-шалота) - 1 шт маленького розміру
- Кошерна сіль - 2 чайні ложки
- Оцет (рисовий, яблучний чи винний) - 1 столова ложка
- Оливкова олія - 2 столові ложки
- Свіжі трави (базилик, кріп, м'ята чи петрушка)
Приготування:
1. Підготуйте ваші продукти, щоб усі вони були у вас під рукою. Так ви зможете значно заощадити час на приготування салату .
2. Очистіть огірки від шкірки, а також почистіть цибулю.
3. Наріжте огірки кружальцями і цибулю тонко півкільцями. Після чого помістіть їх у велику чашу, додайте сіль, перемішайте і залиште на 45 хвилин.
4. Потім промийте огірки та цибулю від зайвої солі, просушіть овочі від води за допомогою дуршлагу або рушника. Додати зелень і збризкати оцтом. За смаком додайте оливкову олію.
5. Наш смачний салат із огірків з червоною цибулею готовий! Можете подавати його до столу. Відмінно поєднується цей салат з рибними стравами, особливо з солоним оселедцем.
Як і говорилося вище, використовуючи цей салат з огірків, ви можете приготувати чудові тости. У поєднанні з житнім хлібом це буде дуже смачно та корисно.