Ви можете взяти будь-який вид капусти для цього салату, але краще, звичайно, Пекінська капуста, так як вона м'якша і ніжніша. Пекінська капуста є чудовою основою для багатьох видів салатів. Своїм універсальним смаком вона чудово поєднується і з м'ясом курки, і з іншими овочами, і з фруктами, до неї додають різні горіхи та насіння. Сьогодні ми пропонуємо приготувати простий та смачний салат із пекінської капусти.
Салат із пекінської капусти з яйцем
Загалом салат з пекінської капусти легко зробити, тим більше, що капуста цінується своїми поживними властивостями: вона багата на вітамін A, каротин і вітамін С.
Порада: Використовуючи пекінську капусту, не робіть салат більше, ніж ви зможете з'їсти за один раз. Пекінську капусту краще вживати у свіжому вигляді, після зберігання у холодильнику вона втрачає свій смак.
Складові:
- маленька капуста (можна 1\2 капусти)
- 2 яйця
- Пучок свіжого кропу
- Сіль
- Майонез
Салат з пекінської капусти. Приготування:
1. Підготовка інгредієнтів: Відваріть яйця круто і дайте їм охолонути до кімнатної температури, вимийте кріп у холодній воді, сполосніть капусту (якщо потрібно):
2. Наріжте капусту. Покладіть нашатковану капусту в миску і посоліть. Якщо ви використовуєте більш жорсткий вид капусти, то вичавіть капусту руками після того, як посолите, щоб зробити її м'якшою:
3. Додайте дрібно нарізаний свіжий кріп у мисці:
4. Зварені круто яйця розріжте навпіл і наріжте так, як показано на малюнку:
5. Заправте салат майонезом і перемішайте:
Також можна урізноманітнити салат з пекінської капусти з яйцем, додавши до нього більше зелені, наприклад, петрушки та молодої зеленої цибулі, додадуть пікантності та листя шпинату. Експериментуйте!