Ніжна яловичина у кисло-солодкому соусі

Ніжна яловичина у кисло-солодкому соусі

Прекрасна м'ясна страва «яловичина в кисло-солодкому соусі» бере свій початок із китайської кухні. Звичайно, в нашій інтерпретації ми використовували найзвичніші для нас продукти, але це не зменшує пікантність страви. Поєднання будь-якого м'яса з овочами – це завжди дуже смачно та соковито. Однак соєвий соус, який ми використовували для яловичини, робить м'ясо неймовірно ніжним і надає йому екзотики.

Цю другу страву Ви можете готувати як на кожен день, так і для прийому гостей, якщо вирішите побалувати їх чимось смачним.

Ніжна яловичина у кисло-солодкому соусі

Цей рецепт розрахований на 6 порцій. Час приготування: 45 хвилин.

Складові:

  • М'ясо яловичини - 300 г;
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • Баклажани - 2 шт;
  • Морква – 2 шт;
  • Помідор – 1 шт;
  • Перець болгарський – 1 шт;
  • Перець чилі – 1 шт;
  • Томатна паста - 3 столові ложки;
  • Соєвий соус - 70 мл;
  • Борошно - 1 столова ложка;
  • Картопляний крохмаль – 1 столова ложка;
  • Яблучний оцет - 2 столові ложки;
  • Цукор - 2 столові ложки;
  • Рослинна олія.

Приготування яловичини в кисло-солодкому соусі:

1. Підготуйте усі необхідні продукти. Ретельно промийте під проточною водою м'ясо та овочі. Покладіть інгредієнти в поле вашого зору, щоб нічого не випустити з уваги.

Ніжна яловичина у кисло-солодкому соусі

2. Яловичина в кисло-солодкому соусі вийде ніжніша, якщо м'ясо буде нарізане не крупно. Тому поріжте його на дрібні шматочки, трохи подовженої форми.

Ніжна яловичина у кисло-солодкому соусі

3. На наступному етапі вам доведеться змішати борошно з крохмалем і засипати цією сумішшю м'ясо. Після цього залийте яловичину соєвим соусом і добре перемішайте. Відставте м'ясо на 20 хвилин.

Ніжна яловичина у кисло-солодкому соусі
Ніжна яловичина у кисло-солодкому соусі

4. Поки м'ясо маринується, займіться овочами. Насамперед наріжте кубиками баклажани.

Ніжна яловичина у кисло-солодкому соусі

5. Розігрійте масло у сковороді і підсмажте на ньому баклажани, періодично перемішуючи їх.

Ніжна яловичина у кисло-солодкому соусі

6. Поріжте болгарський перець. Він надає особливого аромату кисло-солодкому соусу.

Ніжна яловичина у кисло-солодкому соусі

7. Потім підготуйте моркву, нашаткувавши її соломкою.

Ніжна яловичина у кисло-солодкому соусі

8. Яке ж м'ясо може обійтися без цибулі? Саме цибуля має властивості, які пом'якшують м'ясо, надають йому соковитості та насиченості смаком. Тому цибулю слід дрібно нарізати.

Ніжна яловичина у кисло-солодкому соусі

9. Помідори поріжте більше за інші овочі, щоб вони якнайкраще зберегли свою форму і вигляд. Перець чилі розріжте на тонкі півкільця.

Ніжна яловичина у кисло-солодкому соусі

10. До цього часу, баклажани вже набули потрібного стану та золотистого кольору.

Ніжна яловичина у кисло-солодкому соусі

11. По черзі додайте до баклажанів болгарський перець, моркву, цибулю та помідори з перцем чилі. Овочі повинні пустити свій сік і трохи підсмажитися разом.

Ніжна яловичина у кисло-солодкому соусі

12. Переходимо до наступного етапу — власне до приготування м'яса. Розігрійте масло|мастило| в сковороді і викладете в неї мариноване в соєвому соусі м'ясо. Яловичина в кисло-солодкому соусі має бути добре просмажена і мати рум'яний колір.

Ніжна яловичина у кисло-солодкому соусі

13. Після того, як м'ясо підрум'яниться, додайте до нього тушковані овочі і смажте всі разом протягом 5-10 хвилин. Потім заправте блюдо томатною пастою, для більш густого та насиченого аромату. Відправте яблучний оцет і цукор слідом за томатною пастою. Сіль додавати НЕ ПОТРІБНО! Завдяки маринаду із соєвого соусу, м'ясо взяло стільки солі, скільки потрібно для нього.

Ніжна яловичина у кисло-солодкому соусі

14. Накрийте кришкою сковороду і зменшіть вогонь під нею. Ще через 10 хвилин яловичина у кисло-солодкому соусі готова!

Ніжна яловичина у кисло-солодкому соусі

15. Ніжна яловичина в кисло-солодкому соусі відмінно поєднується з рисовим гарніром, картопляним пюре, а також зі спагетті.

Ніжна яловичина у кисло-солодкому соусі

Подавайте цю м'ясну страву до гарячого столу, злегка посипавши його зеленню і свіжомеленим чорним перцем. А чудовим доповненням до страви може стати смачний салат .

Смачного!

[rainmaker_form id="36985"]

Повернися живим