Прекрасна м'ясна страва «яловичина в кисло-солодкому соусі» бере свій початок із китайської кухні. Звичайно, в нашій інтерпретації ми використовували найзвичніші для нас продукти, але це не зменшує пікантність страви. Поєднання будь-якого м'яса з овочами – це завжди дуже смачно та соковито. Однак соєвий соус, який ми використовували для яловичини, робить м'ясо неймовірно ніжним і надає йому екзотики.
Цю другу страву Ви можете готувати як на кожен день, так і для прийому гостей, якщо вирішите побалувати їх чимось смачним.
Ніжна яловичина у кисло-солодкому соусі
Цей рецепт розрахований на 6 порцій. Час приготування: 45 хвилин.
Складові:
- М'ясо яловичини - 300 г;
- Цибуля ріпчаста - 1 шт;
- Баклажани - 2 шт;
- Морква – 2 шт;
- Помідор – 1 шт;
- Перець болгарський – 1 шт;
- Перець чилі – 1 шт;
- Томатна паста - 3 столові ложки;
- Соєвий соус - 70 мл;
- Борошно - 1 столова ложка;
- Картопляний крохмаль – 1 столова ложка;
- Яблучний оцет - 2 столові ложки;
- Цукор - 2 столові ложки;
- Рослинна олія.
Приготування яловичини в кисло-солодкому соусі:
1. Підготуйте усі необхідні продукти. Ретельно промийте під проточною водою м'ясо та овочі. Покладіть інгредієнти в поле вашого зору, щоб нічого не випустити з уваги.
2. Яловичина в кисло-солодкому соусі вийде ніжніша, якщо м'ясо буде нарізане не крупно. Тому поріжте його на дрібні шматочки, трохи подовженої форми.
3. На наступному етапі вам доведеться змішати борошно з крохмалем і засипати цією сумішшю м'ясо. Після цього залийте яловичину соєвим соусом і добре перемішайте. Відставте м'ясо на 20 хвилин.
4. Поки м'ясо маринується, займіться овочами. Насамперед наріжте кубиками баклажани.
5. Розігрійте масло у сковороді і підсмажте на ньому баклажани, періодично перемішуючи їх.
6. Поріжте болгарський перець. Він надає особливого аромату кисло-солодкому соусу.
7. Потім підготуйте моркву, нашаткувавши її соломкою.
8. Яке ж м'ясо може обійтися без цибулі? Саме цибуля має властивості, які пом'якшують м'ясо, надають йому соковитості та насиченості смаком. Тому цибулю слід дрібно нарізати.
9. Помідори поріжте більше за інші овочі, щоб вони якнайкраще зберегли свою форму і вигляд. Перець чилі розріжте на тонкі півкільця.
10. До цього часу, баклажани вже набули потрібного стану та золотистого кольору.
11. По черзі додайте до баклажанів болгарський перець, моркву, цибулю та помідори з перцем чилі. Овочі повинні пустити свій сік і трохи підсмажитися разом.
12. Переходимо до наступного етапу — власне до приготування м'яса. Розігрійте масло|мастило| в сковороді і викладете в неї мариноване в соєвому соусі м'ясо. Яловичина в кисло-солодкому соусі має бути добре просмажена і мати рум'яний колір.
13. Після того, як м'ясо підрум'яниться, додайте до нього тушковані овочі і смажте всі разом протягом 5-10 хвилин. Потім заправте блюдо томатною пастою, для більш густого та насиченого аромату. Відправте яблучний оцет і цукор слідом за томатною пастою. Сіль додавати НЕ ПОТРІБНО! Завдяки маринаду із соєвого соусу, м'ясо взяло стільки солі, скільки потрібно для нього.
14. Накрийте кришкою сковороду і зменшіть вогонь під нею. Ще через 10 хвилин яловичина у кисло-солодкому соусі готова!
15. Ніжна яловичина в кисло-солодкому соусі відмінно поєднується з рисовим гарніром, картопляним пюре, а також зі спагетті.
Подавайте цю м'ясну страву до гарячого столу, злегка посипавши його зеленню і свіжомеленим чорним перцем. А чудовим доповненням до страви може стати смачний салат .