Ароматна порчетта – святкова м'ясна страва

Ароматна порчетта – святкова м'ясна страва

Італійська порчетта - це ароматна і дуже ситна м'ясна страва, яка здатна зайняти головне місце на вашому святковому столі. Гаряча, смачна, приготовлена ​​на повільному вогні свинина з хрусткою скоринкою, гарно нарізана – своїм виглядом та ароматом викличе у будь-якого почуття апетиту.

Традиційно, в домашніх умовах порчетта готується з цільного свинячого шматка м'яса без кістки, обгорнутого в шкуру, зняту з лопатки свині. Не завжди для порчетти застосовують вино, але це чудовий спосіб зробити додатковий соус, яким можна поливати м'ясо згодом.

Ароматна порчетта – святкова м'ясна страва

Цей рецепт розрахований на 6 порцій. Час приготування – 4 години.

Складові:

  • Свиняча лопатка без кісток (зі шкірою) – 1,5 кг;
  • Шавлія – 20 свіжого листя;
  • Чебрець – 5 свіжих гілочок;
  • Розмарин – 5 свіжих гілочок;
  • Часник – 5 зубчиків;
  • Фенхель – 4 ст. ложки порошку;
  • Сіль середня – 1,5 чайної ложки;
  • Свіжомелений чорний перець - 1,5 чайних ложки;
  • Оливкова олія холодного віджиму – 2 ст.ложки;
  • Сухе червоне чи біле вино – 1 чашка.

Приготування:

1. Попередньо нагрійте духовку до 125 ° С. Зробіть по центру поздовжній надріз на м'ясі, не дорізаючи близько двох сантиметрів до кінця. Розкладіть м'ясо, начебто це була розкрита книга.

2. Дрібно наріжте чебрець, шавлія, розмарин і часник разом (для цього можна скористатися блендером). Помістіть суміш у невелику миску, додайте фенхель, сіль, перець і добре перемішайте разом.

Це цікаво

3. Візьміть третину суміші з трав та обробіть нею внутрішню частину м'яса. Потім "закрийте" м'ясо по розрізу або поверніть рулетом. Зв'яжіть свинину за допомогою шпагату по всій довжині.

4. Гострим ножем зробіть ромбоподібні надрізи на свинячій шкірці, глибиною близько 2 см і відстань між лініями дотримуйтесь також 2 см. Тепер промажте сумішшю з трав усі надрізи, потім змастіть оливковою олією і залишком трав'яної суміші.

Це цікаво

5. Покладіть свинину у блюдо для запікання ромбоподібними надрізами догори. Запікайте протягом 2 годин. Після чого полийте порчет вином. Через якийсь час знову полийте м'ясо соусом, що утворився від вина і накопичених соків. Продовжуйте запікання, поливаючи щогодини, поки свиняча шкірка добре не підрум'яниться і м'ясо не стане ніжним. У середньому це у вас триватиме від 3 до 5 годин.

Коли порчетта буде готова, вийміть свинину з духовки та відставте на 15 хвилин убік. Після цього можете нарізати вашу святкову м'ясну страву та подавати до столу.

Смачного!

[rainmaker_form id="36985"]

Повернися живим