Як просто та смачно приготувати курку?

Як просто та смачно приготувати курку?

Часто буває, що не знаєш, що приготувати. Всі страви, які є в арсеналі, набридли і хочеться, з одного боку, чогось новенького, а з іншого боку, потрібен простий рецепт. Ситуацію може врятувати блюдо з курки. Але як смачно приготувати курку в духовці, щоб вона виглядала не так, як ви звикли готувати її?

Курка запечена в медово-гірчичному соусі - це один із простих рецептів приготування курки. Крім швидкості його приготування, без особливих витрат часу, це дуже смачна страва, яку ви можете приготувати як у звичайний день, так і подати до святкового столу. Поєднання гірчиці та меду надають м'ясу ніжного та ароматного смаку, а шкірка виходить приємно хрумкою. Для цього рецепту підійдуть курячі стегна або ніжки. Таку курочку ви зможете подати до столу з рисом або приготувати картопляне пюре, щоб гарнір добре просочився соком від курки.

Як просто та смачно приготувати курку?

Складові:

  • Курячі стегна - 1-1,5 кг
  • Мед - 1/3 склянки
  • Французька гірчиця - 1/3 склянки
  • Оливкова олія (олія соняшникова) - 1 столова ложка
  • Розмарин - 2 гілочки (або щіпка сушеного)
  • Сіль
  • Чорний мелений перець

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 180°. У мисці середнього розміру змішайте гірчицю, мед та оливкову олію. Додайте щіпку солі на ваш смак. Також ви можете додати більше гірчиці, якщо на вашу думку так буде краще.

2. Злегка посоліть курячі стегна і ніжки, покладіть їх у страву для запікання, шкіркою догори. Потім добре полийте всі шматочки медово-гірчичним соусом. Покладіть гілочки розмарину в проміжки між стегнами. Або посипте сушеним розмарином зверху по всіх шматочках курки.

Це цікаво

3. Поставте блюдо в духовку і запікайте вашу курку протягом 45 хвилин до готовності. Перевірити м'ясо на готовність, ви можете проколоти його ножем, по соку ви визначите ступінь його готовності. Якщо сік прозорий без крові, то курка готова. Готові курячі стегна повинні мати рум'яний апетитний вигляд.

Курка запечена у гірчично-медовому соусі

Ви завжди можете смачно приготувати курку в духовці та подати її з овочевим салатом. М'ясо чудово поєднується з овочами. І поки ваша курочка запікається в духовці, ви можете приготувати грецький салат .

Це цікаво

4. Приправте готову курочку свіжомеленим чорним перцем. Це обов'язкова процедура, щоб смачно приготувати курку. Тому що саме у свіжомеленому чорному перці найбільш високий вміст ефірної олії та алкалоїду піперину, завдяки якому цей перець і має такий яскравий аромат і смак. На відміну від звичайного меленого перцю в пачці, який згодом втратив вміст піперину.

Як просто та смачно приготувати курку?

5. Смачна курка, запечена в медово-гірчичному соусі, готова!

Як просто та смачно приготувати курку? Курка в гірчично-медовому соусі

Завдяки властивостям меду, курка виходить ніжною та дає багато власного соку, а гірчиця посилює її ароматний та неповторний смак. Розмарин і мелений перець роблять м'ясо курки пряним та запашним. Смачно приготувати курку можна у різний спосіб, але цей рецепт удостоєний вашої уваги. Навіть тільки вид цієї курочки викликає апетит.

Якщо ви ще не готували курку в такому виконанні, то вам обов'язково варто приготувати її таким способом!

Смачного!

[rainmaker_form id="36985"]

Повернися живим