Топ 5: маринад для шашлику

Наближаються травневі свята, та й узагалі пора пікніків і, відповідно, пора шашликів. І якщо у звичайні дні на вечерю ми завжди можемо приготувати піцу і, наприклад, овочевий салат. То у свята, душа жадає чогось особливого! Ну хто відмовиться від ласого, підсмаженого на вогні, шматочка соковитого, ароматного м'яса?! Багато хто готує шашлик за традиційними рецептами, тільки з баранини, яловичини або свинини. Але шашлик прийнято готувати, застосовуючи різні продукти, це і риба, і курка, овочі або морепродукти. Основною запорукою гарного шашлику є приготування маринаду. Видів маринаду, як і видів шашлику, існує багато. І для кожного виду м'яса застосовують різні маринади.

Топ 5: Маринад для шашлику

Найуніверсальнішим і найкращим маринадом заведено вважати лимонний сік. Він підходить для будь-якого виду м'яса або риби. Також використовують сухі вина як маринад. Але в кожного шашличника є свої секрети приготування маринаду для шашлику. Наприклад, цибулю ріжуть якомога дрібніше, щоб вона виділила більше свого соку, а часник, навпаки, не тиснуть, а ріжуть тонкими пластинками. Добре розм'якшити м'ясо здатні соки ківі, ананаса або граната. А також чудову дію на м'ясо чинить гірчиця.

Це цікаво

У всьому світі готують м'ясо, рибу та овочі на вугіллі. І ми пропонуємо вам маринади, які користуються популярністю в різних країнах. І кожен представлений маринад для шашлику по-своєму унікальний і простий у приготуванні. Склад кожного маринаду розрахований на 1/2 кг м'яса.

Топ 5: маринад для шашлику

№ 1 Маринад для шашлику з яловичини

Інгредієнти:

  • Оливкова олія - 1/3 чашки
  • Соєвий соус - 1/3 чашки
  • Червоний винний оцет - 3 столові ложки
  • Мед - 1/3 чашки
  • Часник - 2 головки
  • Свіжий імбир (подрібнений) - 1 столова ложка
  • Свіжомелений чорний перець

Приготування:

Маринад для шашлику з яловичини

Змішайте всі компоненти маринаду в мисці та додайте яловичину. Ще раз добре все перемішайте, накрийте кришкою і поставте миску в холодильник щонайменше на 30 хвилин, але краще витримати кілька годин. Тоді м'ясо добре просочиться маринадом і буде ніжним і соковитим після приготування. Мариновані шматочки нанизуйте на шампури порівну, перекладайте овочами, це додасть аромату м'ясу і у вас відразу ж буде готова закуска. Коли ваш шашлик готуватиметься вже на вугіллі, ви можете поливати його залишками маринаду зверху.

№ 2 Пряний кисло-солодкий маринад для шашлику

Інгредієнти:

  • Часник - 2 головки
  • Цибуля - 1 шт середнього розміру
  • Петрушка - 1 пучок
  • Оливкова олія - 1/2 чашки
  • Томатний соус - 250 г
  • Оцет - 1 чашка
  • Вустерширський соус - 2/3 чашки
  • Цукор - 3/4 чашки
  • Розмарин сушений - 1 чайна ложка
  • Чебрець сушений - 1/2 чайної ложки

Приготування:

Подрібніть цибулю, поріжте часник і петрушку та тушкуйте все в олії протягом 5 хвилин. Додайте до них решту компонентів і кип'ятіть протягом ще 20 хвилин. Зніміть маринад для шашлику з вогню і поставте в прохолодне місце. Остиглим маринадом залийте м'ясо і залиште на 1-2 години. Мариноване м'ясо готове для приготування на вугіллі.

Це цікаво

№ 3 Гірчичний маринад для шашлику з розмарином

Інгредієнти:

  • Діжонська (французька) гірчиця - 1 столова ложка
  • Свіжий розмарин - 2 столові ложки
  • Часник - 4 головки
  • Лимонний сік - 2 столові ложки
  • Бальзамічний оцет - 2 столові ложки
  • Оливкова олія - 1/4 чашки
  • Сіль - 1/2 чайної ложки
  • Свіжомелений чорний перець - 1/2 чайної ложки

Приготування:

Змішайте всі компоненти в мисці. Додайте в маринад для шашлику м'ясо, щоб воно повністю було просякнуте ним. І поставте м'ясо в маринаді в холодильник на 2 години.

Це цікаво

№ 4 Естрагон-цитрусовий маринад для шашлику з курки

Інгредієнти:

  • Апельсин - 1 шт
  • Лимон - 1 шт
  • Лайм - 1 шт
  • Часник - 4 головки
  • Соєвий соус - 1/4 чашки
  • Естрагон - 1 столова ложка
  • Оливкова олія - 1/4 чашки
  • Сіль - 1/2 чайної ложки
  • Свіжомелений чорний перець - 1/2 чайної ложки

Приготування:

Очистіть від шкірки апельсин, лимон і лайм і поріжте шматочками, часник наріжте пластинками. Потім змішайте всі компоненти в мисці. В отриманий маринад покладіть шматочки курячої грудки, щоб маринад рівномірно покрив усе м'ясо. Накрийте миску і поставте в холодильник на 2 години.

Це цікаво

№ 5 Лимонний маринад для шашлику з креветок

Лимонний маринад для шашлику з креветок

Інгредієнти:

  • Часник - 3 головки
  • Цибуля-шалот - 2 пера
  • Лавровий лист - 2 шт
  • Чебрець свіжий - 2 столові ложки
  • Кріп - 1 пучок
  • Оливкова олія - 1/4 чашки
  • Лимон - 2 столові ложки
  • Шматочки перцю чилі - 1 чайна ложка

Приготування:

Подрібніть часник і поріжте цибулю та кріп. Змішайте всі компоненти в мисці. Покладіть креветки в маринад, щоб вони повністю були просякнуті ним. Накрийте кришкою і поставте в холодильник на 2 години.

Соус до шашлику

Інгредієнти:

  • Оливкова олія - 1/4 чашки
  • Бальзамічний оцет - 2 столові ложки
  • Сіль
  • Перець

З'єднайте всі компоненти і перемішайте за допомогою блендера протягом 30 секунд. Такий маринад добре підійде як соус для м'яса, риби, креветок і овочів, шашлик з яких уже готовий. Просто вмочіть шматочок у соус і оцініть смак!

Приємного апетиту та гарного відпочинку!

Повернись живим