Якщо ви є прихильником вегетаріанської кухні, любите самі готувати і при цьому обожнюєте піцу, тоді ви прийшли за адресою! Вегетаріанська піца - це унікальний варіант пісної страви, яка чудово підійде для святкового столу або на вечерю, якщо ви вирішите себе побалувати чимось смачненьким.

У кожної господині неодмінно знайдеться свій фаворит серед рецептів приготування італійської піци, а ми пропонуємо вам спробувати простий рецепт вегетаріанської піци, який зможе виручити вас у потрібний момент.
Італійська вегетаріанська піца: покроковий рецепт із фото
У домашніх умовах вегетаріанська піца готується дуже легко і ви завжди зможете пригостити рідних або друзів. Звичайно, якщо у вас є готове тісто для піци, то це істотно скорочує терміни приготування вегетаріанської піци. Крім того, ви можете приготувати тісто для піци та залишити його на майбутнє в холодильнику, щоб будь-якої миті побалувати себе смачною улюбленою стравою, не втрачаючи часу на підготовку.
Цей рецепт розрахований на 3 порції. Час приготування: 2 години 40 хвилин.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно - 3 чашки;
- Швидкі дріжджі - 2 чайні ложки;
- Тепла вода - 1 чашка (250 мл);
- Цукор - 1/4 чайної ложки;
- Сіль - 1/2 чайної ложки;
- Оливкова олія - 2 столові ложки.
Для соусу:
- Помідори - 4-5 штук середнього розміру;
- Часник - 2-3 середніх зубочки;
- Червоне вино - 2 столові ложки;
- Оливкова олія - 2 столові ложки;
- Базилік - 2 чайні ложки сухого (або 2 столові ложки свіжого);
- Орегано - 1 чайна ложка сухого (або 1 столова ложка свіжого);
- Чорний мелений перець;
- Сіль.
Для заправки:
- Цибуля - 1 шт;
- Болгарський перець - 1 шт;
- Помідор - 1 шт;
- Сир моцарела - 150-200 г;
- Маслини - 8-9 шт;
- Оливки - 8-9 шт;
- Зелень.
Приготування тіста для вегетаріанської піци:
1. У мисці середнього розміру змішайте теплу воду з цукром.
2. Додайте дріжджі, гарненько перемішайте і дайте суміші постояти при кімнатній температурі протягом 10-15 хвилин, поки дріжджі повністю не розчиняться.
3. Потім всипте 1 чашку борошна, сіль і оливкову олію.

4. Перемішайте суміш, додайте другу чашку борошна і доведіть масу до однорідного стану.

5. Поступово всипте останню чашку борошна й остаточно вимісіть тісто для майбутньої піци.
6. Ретельно вимішане тісто скачайте пружну кулю.

7. Додайте трохи олії в тісто, щоб воно було максимально еластичним, коли підніматиметься.
8. Накрийте тісто для піци і залиште у великій мисці за кімнатної температури на 1,5-2 години.
9. Тісто має збільшитися вдвічі, щоб ви могли зрозуміти, що воно остаточно готове.

Готуємо соус для вегетаріанської піци:
1. Насамперед підготуйте помідори: бланшуйте та подрібніть їх.
2. У сковорідці розігрійте олію і підсмажте на ній часник, попередньо подрібнивши його.
3. Після чого додайте помідори та вино.

4. Протушкуйте помідори з часником і вином протягом 4-5 хвилин.
5. У цей час наріжте кільцями цибулю і перець, а також поріжте маслини з оливками.
6. Додайте базилік, орегано, сіль і перець у ваш соус для піци.
7. Добре все перемішайте і готуйте ще 3-4 хвилини до повної готовності.

Рецепт приготування вегетаріанської піци:
1. Візьміть підготовлене заздалегідь тісто, перемішайте його і розкачайте тонким шаром.
2. Викладіть тісто на посипане борошном або змащене олією деко.

3. Збризніть невеликою кількістю оливкової олії ваше тісто.
4. Після цього розподіліть соус для піци на тісто рівним шаром.
5. Викладіть овочі (цибулю, перець, оливки та маслини) поверх соусу.

6. Зверху рівномірним шаром розподіліть тертий сир, як ви бачите на нашому фото.
7. Ваша вегетаріанська піца має запікатися в духовці за температури 200 С протягом 15-20 хвилин.

8. І, нарешті, італійська вегетаріанська піца готова!