Італійська піца Маргарита в 4 простих кроку

Італійська піца Маргарита в 4 простих кроку

Класична піца Маргарита для багатьох є справжнім прапором італійським. І це невипадково. Відповідно до популярної традиції, після об'єднання Італії, під час відвідування Неаполя в 1889 році королеви Маргарити Савойї, дружини короля Умберто I, кухар Раффаель Еспозіто з Піцерії «Brandi» та його дружина створили піцу, що нагадує кольори італійського прапора: червоний (помідор) моцарелла) та зелений (базилик). Вони назвали страву на честь Королеви Піца Маргарита.

Це цікаво

Італійська піца Маргарита в 4 простих кроку

Цей рецепт розрахований на 2 піци або 4 порції. Час приготування: 35 хвилин.

Складові:

Тісто:

  • Борошно – 300 г;
  • Швидкі дріжджі – 1 чайна ложка;
  • Тепла вода – 200 мл;
  • Сіль - 1 чайна ложка;
  • Оливкова олія – 1 столова ложка.

Соус:

  • Пасата – 100 мл;
  • Базилік – 1 чайна ложка сухого (або жменя свіжого);
  • Часник – 1 зубчик;

Заправка:

  • Сир моцарелла – 125 г;
  • Пармезан - жменя тертого сиру;
  • Помідори чері – 10 шт.;
  • Базилік – кілька листків для прикраси.

Приготування:

Крок 1. Замісити тісто. Висипте борошно у велику миску, потім окремо змішайте дріжджі із сіллю і залийте теплою водою та оливковою олією. Влийте суміш у муку|борошно| і перемішайте все дерев'яною ложкою доти, поки|доки| у вас не вийде м'яке мокре тісто. Викладіть його на трохи посипану борошном поверхню і місити протягом 5 хвилин до отримання однорідної маси. Накрийте тісто рушником і відставте убік. Можна за бажання залишити тісто підніматися, але це не важливо для тонкої скоринки піци.

Крок 2. Зробіть соус. Змішайте готовий італійський соус пасату, базилік і подрібнений часник разом, потім до смаку приправте сіллю і чорним меленим перцем (але можна і не додавати приправи). Залишіть соус стояти при кімнатній температурі, поки ви готуватимете заправку для піци.

Крок 3. Підготуйте основу. Перемішайте тісто ще раз і розділіть на дві частини. На посипаній мукою поверхні розкотіть одну частину діаметром 25 см. Тісто має бути дуже тонким і підніметься в духовці. Повторіть процедуру із другою частиною тесту. Коржики, що вийшло, викладете на листи.

Крок 4. Заправте та випікайте. Попередньо розігрійте духовку до 220 °C – 240 °C. Розділіть соус та продукти для заправки навпіл, щоб зробити дві піци. Намажте заготовку з|із| тесту соусом за допомогою задньої сторони дерев'яної ложки. Поверх соусу посипте сир пармезан і моцареллу, потім викладіть помідори, порізані кільцями, збризкайте оливковою олією. Поставте листи в духовку і печіть піци протягом 8-10 хвилин до хрусткої скоринки.

Подається піца Маргарита з невеликою кількістю оливкової олії та листям базиліка.

Смачного!

Повернися живим