Страва « Рататуй » настільки стала популярною, що насолоджуватися ним хочеться протягом усього року. І якщо влітку кількість овочів необмежена, то в зимовий період це буває проблематично. Однак приготувати рататуй можна завжди, маючи відмінний рецепт. У поєднанні з пастою ця універсальна страва може послужити чудовим гарніром або як окрема страва. Пропонуємо Вам швидкий та простий рецепт рататую з пастою, який необхідно знати кожній господині.
Як смачно приготувати рататуй з пастою
Цей рецепт розрахований на 4 порції. Час приготування: 10-30 хвилин.
Складові:
- Батат (можна замінити картоплею) – 200 г;
- Пастернак – 200 г;
- Морква – 200 г;
- Червона цибуля – 100 г;
- Часник – 3-4 зубочки;
- Оливкова олія – 2 ст.л.;
- Рідкий мед – 75 мл;
- Розмарин – 2 гілочки;
- Сіль та свіжомелений чорний перець;
- Паста – 500 г;
- Пасата (універсальний італійський томатний соус) – 800мл.
Приготування:
- Попередньо розігрійте духовку до 200 °С.
- Очистіть та вимийте овочі. Підготуйте інші продукти.
- Батат наріжте часточками, пастернак та моркву – крупно, а цибулю розріжте на чверті.
- Помістіть всі овочі та часник на деко в духовку, збризкавши їх оливковою олією та медом. Додати гілочки розмарину. Готуйте протягом 20 хвилин, поки всі овочі не стануть ніжними та підсмаженими.
- Поки овочі перебувають у духовці, приготуйте пасту згідно з інструкцією на пачці.
- Дістаньте овочі з духовки, вичавіть зубочки смаженого часнику на овочі і перемішайте все в каструлі.
- Додайте пасату, поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Залишіть каструлю повільно кипіти протягом 1-2 хвилин.
- Викладіть готовий рататуй поверх пасти та прикрасьте нарізаним розмарином.
Подавайте страву до столу гарячою. Рататуй з пастою може стати чудовим доповненням як гарнір до м'ясних страв, а також як окрема вегетаріанська страва. Спробуйте приготувати рататуй із пастою для ваших близьких.