Як навчитися швидко готувати: три доданки успіху

Як навчитися швидко готувати: три доданки успіху

Чудова їжа за кілька хвилин, чи можна приготувати її в домашніх умовах? Це, безперечно, можливо. Творчий підхід до кулінарії притаманний не тільки тому, хто багато часу проводить на кухні. Кожен, хто готовий до практичної організації свого часу може навчитися швидко готувати. Адже швидко приготовлена ​​їжа не тільки залишає більше часу для інших справ, але й корисна для здоров'я, оскільки більшість цінних поживних компонентів у продуктах зберігається тим краще, чим менше вони піддаються тепловій обробці.

Як навчитися швидко готувати: три доданки успіху

Температура

Як навчитися швидко готувати: три доданки успіху

Якщо ви не хочете гаяти свій час на кухні, перший важливий фактор для цього температура. Приступаючи до готування, одразу увімкніть духовку або гриль, щоб вони почали розігріватися, або поставте кип'ятити воду.

Усі духовки розігріваються по-різному. Зазвичай для цього потрібно від 10 до 15 хвилин. Електричній духовці з конвекцією, як правило, взагалі не потрібно попереднього розігріву. Наприклад, ви вирішили приготувати курку в духовці , а ваша духовка нагрівається повільно і за рецептом потрібно, щоб вона була нагріта до певної температури, будьте уважні і не зневажайте цієї вимоги. Увімкніть духовку перш, ніж збиратимете необхідні інгредієнти. Якщо ви дотримуватиметеся елементарних умов, то ви напевно зможете навчитися швидко готувати.

Гриль теж потребує попереднього розігріву. Щоб уникнути нерівномірного прогрівання, краще відразу поставити на найвищу температуру та стежити за продуктом усередині гриля. Якщо ніжні продукти, такі як рибні стейки, починають підгоряти, треба відсунути грати подалі від джерела жару або зовсім зніміть їх з ґрат і покладіть на дно дека.

Організація

Як навчитися швидко готувати: три доданки успіху

Другий секрет смачного та швидкого приготування полягає в хорошій організації. Слід переконатися, що всі необхідні інгредієнти у вас під рукою. Страву можна легко зіпсувати, якщо частину часу вам доведеться витратити на пошук кунжутної олії, у той час як вміст казана за кілька секунд може почати горіти. Вам може здатися, що навчитися швидко готувати під силу лише професіоналам, але це навіть новачкові. Потрібно лише добре організувати свою робочу зону на кухні.

Перед тим як приступити до приготування їжі, треба уважно прочитати всі вказівки та ретельно вивчити рецепт , щоб не гаяти час на читання кожного пункту. Потім витратите кілька хвилин на те, щоб зібрати інгредієнти, посуд та інструменти, все має бути під рукою. Це особливо важливо, коли за рецептом потрібно щось, чим ви не користуєтеся щодня. Наприклад, міксер, ніж для зняття цедри з лимона або тертка для мускатного горіха - ваші неоціненні помічники, якщо вони не знаходяться в глибині ящика або шафки.

Підготуйте поверхню кухонного столу, а після використання підручних засобів приберіть їх, оскільки безлад на столі заважатиме і сповільнюватиме процес приготування їжі.

Розмір

Як навчитися швидко готувати: три доданки успіху

Третій секрет швидкого приготування – розмір. Чим дрібніші компоненти, тим швидше вони варяться. Нарізка тонкими смужками, кубиками або скибочками продуктів, а також використання терки економлять час. Так як зазвичай попередні підготовки включені в ті хвилини, які передбачені для кожного рецепту.

Основні інгредієнти

Використовуючи основні інгредієнти для приготування улюблених страв, ви зможете не тільки навчитися швидко готувати їх, але й наповніть їх неймовірним смаком.

Сіль

Як навчитися швидко готувати: три доданки успіху

Досить часто кількість солі в рецептах залишена на розсуд кулінара відповідно до вашого смаку. Лікарі рекомендують зменшити її споживання. Тому спробуйте класти солі якнайменше або взагалі обійтися без неї, якщо рецептом передбачено використання бекону, каперсів, копченостей або соєвого соусу.

Перець

Як навчитися швидко готувати: три доданки успіху

Чорний перець горошком, помелений перед самим приготуванням їжі, значно смачніший за куплений мелений чорний або білий перець і він довше зберігається. Якщо, наприклад, ви готуєте салат , то приправа з перцю надасть йому особливого пікантного смаку. Коли рецептом передбачається використання чорного перцю, завжди мається на увазі свіжомелений. Пам'ятайте про це.

Зелень

Як навчитися швидко готувати: три доданки успіху

Коли немає часу готувати їжу на повільному вогні, щоб вона поступово наповнювалася ароматом, свіжа зелень якраз те, що вам потрібне. Її можна замінити і на сушену. Такі приправи більш концентровані, тому зазвичай 1-1,5 чайної ложки сушеної зелені замінюють 1 столову ложку свіжою.

І на останок.

Як правильно користуватися рецептами

Щоб навчитися швидко готувати, потрібно дотримуватися не тільки вищеописаних умов, але суворо дотримуватися рецептів. Зазвичай інгредієнти у рецептах вказуються у метричних одиницях. Однак, варто запам'ятати, якщо кількість вказується в ложках, то треба враховувати ложку без верху. Якщо використовуються спеціальні кухонні ложки-мірки, це означає, що мірка в 15 мл, як правило, дорівнює 1 столовій ложці без верху, а мірка в 5 мл дорівнює 1 чайній ложці без верху.

Успіхів Вам та приємного приготування страв!

За матеріалами книги "Кулінарні шедеври за 30 хвилин"

[rainmaker_form id="36985"]

Повернися живим