Простий та швидкий рецепт сирного супу

Швидкі крем супи – знахідка для зайнятої людини. Такі страви готуються, як то кажуть, «на швидку руку», при цьому страва містить усі необхідні для людського організму речовини. Наприклад, сирний суп - це джерело білка, жирів і вуглеводів у вигляді овочів, які дозволять насититися невеликою порцією, не викликаючи почуття тяжкості в шлунку. Сьогодні розповімо про те, як дуже швидко та просто приготувати сирний суп із вершками.

Простий та швидкий рецепт сирного супу

Поради щодо приготування

Для цього рецепту сирного супу ми використовуємо найпростіший набір інгредієнтів. Ви ж, за наявності часу і бажання, можете доповнити склад різними компонентами. У сирному супі доречною буде куряча грудка, шматочки індичатини чи іншого м'яса. При чому м'ясні складові можна відварювати або додавати до готового супу. Наприклад, обсмаживши курочку в улюблених спеціях, а потім посікши на дрібні шматочки, ви можете доповнити нею цей легкий суп і зробити його пікантнішим.

Зверніть увагу: для супу потрібний твердий сир, який добре плавиться. Підійде російська, голландська, звенигородська, гауда. Можете використовувати в рецепті будь-який плавлений сир із добавками або без. Наприклад, надати зовсім інший відтінок смаку супу допоможуть плавлені сирки із зеленню чи грибами.

Рецепт сирного супу: компоненти

Для того щоб приготувати простий і ситний сирний суп буде потрібно:

  • масло вершкове - 30 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • вершки 30% - 250 мл;
  • часник - 1 зубчик;
  • сир - 100 г;
  • хлібний м'якуш - 50 г (використовуйте батон, багет або інші види білого хліба);
  • вода - 200 мл;
  • сухарики - 25 г;
  • приправа Торчин «10 овочів» - ½ ч. л.

Як приготувати сирний суп: покрокова інструкція

  1. Нарізати цибулю та часник дрібним кубиком. Готувати сирний суп варто одразу в каструлі, для пасерування використовуйте каструлі з товстим дном.
  2. Розтопіть вершкове масло на дні каструлі, пасируйте цибулю та часник до появи золотистого кольору. Не варто топити олію на великому вогні, часник може швидко згоріти та зіпсувати смак готового продукту.
  3. Влити в каструлю вершки, додати|добавляти| воду, перемішати до однорідності і довести до кипіння.
  4. Руками нарвати хлібний м'якуш довільної форми. Покласти у каструлю.
  5. Додати приправу Торчин «10 овочів» і варити 2-3 хвилини.
  6. Зняти з вогню, пробити блендером до однорідності. Головне завдання - повністю розбити хлібний м'якуш, у готовому супі не повинні відчуватися хлібні шматочки.
  7. Натерти сир на тертці.
  8. Повернути суп на вогонь. Додати|добавляти| тертий сир, перемішати і дати сиру повністю розтопитися.
  9. Подавати на стіл готовий суп, прикрасивши сухариками і щіпкою тертого сиру.

Смачного!

Повернися живим