Іноді смачний гарнір може замінити навіть основну страву. І нерідко багато господинь воліють готувати як гарнір картоплю. Адже цей овоч має універсальні властивості, його і смажать, і варять, і запікають.
Ось і сьогодні ми пропонуємо вам рецепт із використанням картоплі, щоб приготувати смачний гарнір до вашого столу. Рецепт добре підійде для ланчу або як закуска. Ваша картопля буде надзвичайно пряною і ароматною, якщо ви приготуєте її зі спеціями в духовці.
Як приготувати смачний гарнір: Пряна картопля
Час приготування: 30 хвилин
Складові:
- Картопля - 5 шт (великий)
- Часник - 2 зубчики
- Оливкова олія - 100 мл
- Паприка - 3/4 чайної ложки
- Куркума - 3/4 чайної ложки
- Порошок білого перцю - 4 щіпки
- Сухий чебрець - 2 чайні ложки
- Подрібнений мускатний горіх - 1/4 чайної ложки
- Сіль за смаком)
Приготування пряної картоплі:
1. Підготуйте ваші продукти: картопля, оливкова олія, сіль, паприка, куркума, часник, чебрець, білий перець, мускатний горіх.
2. Очистіть і промийте картоплю, а потім наріжте великими скибочками. Після висушіть картопля паперовим рушником від зайвої води та викладіть у миску.
3. Додайте масло, сіль та спеції до картоплі.
4. Ретельно перемішайте, щоб кожен шматочок картоплі був покритий олією та спеціями.
5. Помістіть картоплю у форму, в якій ви її запікати і помістите картопля в мікрохвильову піч, встановивши потужність 800 Вт і час 16 хвилин.
6. Подрібніть часник. На 8-й хвилині дістаньте картоплю, акуратно перемішайте і посипте часником. Поставте блюдо готуватись ще на 8 хвилин. Після закінчення часу залиште картопля в мікрохвильовій печі ще на 5 хвилин.
7. Ваш смачний гарнір готовий! Подавайте готову пряну картоплю гарячою.
Пряна картопля добре підходить як як гарнір, так і у вигляді основної страви. Особливо якщо подати до нього грецький салат .