Щовесни нам хочеться якомога більше споживати овочів та зелені, використовуючи їх у перших стравах. І тому з великим задоволенням господині готують зелений борщ. Приготувати зелений борщ можна різними способами, включаючи різні види м'яса або обходячись без нього. Традиційна українська страва здобула свою популярність у різних країнах, але, як і раніше, цінується у рідних краях.
Ця перша страва є не витратною і досить простою в приготуванні. Спробуйте правильно приготувати зелений борщ і подати його зі свіжим хрустким хлібом та домашньою сметаною, ваші рідні неодмінно оцінять такий смачний обід.
Дізнайтесь, як просто приготувати зелений борщ (рецепт з фото).
Секретом приготування смачного зеленого борщу ми із задоволенням поділимося з вами. Домашню кухню навряд чи можна порівняти з вишуканими пропозиціями у ресторанах, адже у страви, приготовлені своїми руками, ми вкладаємо душу та любов!
Рецепт приготування розрахований на 6-8 порцій.
Складові:
- Вода - 3 л;
- Куряча грудка - 250 г;
- Сіль за смаком;
- Спеції для овочів – 0,5 чайної ложки;
- Лавровий лист;
- Картопля - 5 середніх/великих шт;
- Рослинна олія - 2,5 столових ложок;
- Цибуля - 1 середня шт;
- Морква - 2 середні шт;
- Кетчуп - 2 столові ложки;
- Свіжий нарізаний кріп - 2 столові ложки;
- Свіжа нарізана петрушка - 2 столові ложки;
- Варені яйця – 2 шт;
- Щавель - 1 пучок;
- Сметана або майонез для подачі столу.
Як приготувати зелений борщ?
1. Закип'ятіть воду в каструлі і додайте м'ясо, сіль, лавровий лист та спеції. Поставте середню температуру вогню та варіть 10 хвилин, прибираючи піну, якщо вона з'являється.
2. Поки м'ясо вариться, підготуйте картоплю і наріжте кубиками. Відправте картоплю в каструлю і варіть 15 хвилин|мінути| до готовності.
3. Тим часом поріжте цибулю та моркву звичним для вас способом.
4. Потім розігрійте олію на сковороді і підсмажте цибулю до золотистого кольору. Після чого додайте моркву і протушкуйте її з цибулею, поки морква не пом'якшиться. Наприкінці додайте кетчуп і згасіть ще хвилину.
5. Підготуйте щавель, кріп та петрушку - вимийте зелень під проточною водою і наріжте. Також наріжте заздалегідь відварені яйця.
6. Переконайтеся, що картопля готова і додайте в каструлю щавель, зелень, яйця та обсмажену цибулю з морквою. Готуйте зелений борщ ще 3-5 хвилин на повільному вогні. Додатково можете додати солі до смаку.
Як бачите, приготувати зелений борщ може кожен! І не забувайте подавати до столу зелений борщ із ложкою сметани та хрумким свіжим хлібом.
Смачного!
За матеріалами: Valentina's Corner