Перші страви є невід'ємною частиною у раціоні слов'янської кухні. Різновиди перших страв кожна господиня вибирає сама, залежно від переваг її сім'ї. І, звичайно, найшвидший варіант побалувати рідних — це простий наваристий суп з вермішеллю.
Цей суп не вимагає будь-якої особливої навички і буде під силу всім, за умови дотримання рецепту. Вермішель «павутинка» відмінно підходить як заправка для супу, вона швидко вариться і не сильно збільшується в розмірі (як це буває з іншими видами вермішелі).
Також Ви можете приготувати інші перші страви за нашими рецептами:
- Як приготувати смачний овочевий суп
- Як приготувати зелений борщ?
- Окрошка на квасі - найкраща страва в спекотний день
Якщо тримати заздалегідь заготовлений бульйон у холодильнику, то простий суп з вермішеллю ви зможете досить швидко приготувати. Це часто рятує, коли не вистачає часу на готування, але дуже хочеться чогось смачного та гарячого.
Як приготувати суп з вермишеллю
Цей рецепт розрахований на 8 порцій. Час приготування: 20-25 хвилин (за умови готового бульйону).
Складові:
- М'ясний бульйон – 3 л;
- Цибуля ріпчаста - 2 шт;
- Часник - 3-4 зубочки;
- Морква – 2 шт;
- Перець болгарський – 1 шт;
- Картопля - 3 шт;
- Вермішель "павутинка" - 70 г;
- Рослинна олія;
- Зелень;
- Сіль;
- Перець чорний мелений;
- Лавровий лист.
Приготування супу з вермишеллю «павутинка»:
1. Поставте на плиту каструлю з м'ясним бульйоном, щоб нагріти його. Тим часом займіться продуктами. Очистіть цибулю від лушпиння, а також почистіть картоплю та моркву. Підготуйте часник та болгарський перець.
2. Поріжте цибулю та моркву звичним для вас способом. Хтось любить дуже дрібно, інші — більші. Ми вибрали середній варіант нарізки цибулі та моркви.
3. Розігрійте масло у сковороді і підсмажте на ньому 1/2 частину цибулі до золотистого кольору. Другу частину цибулі у свіжому вигляді додайте до м'ясного бульйону.
4. Поки смажиться цибуля, поріжте болгарський перець, завдяки якому ваш простий суп з вермішеллю набуде вишукано-насиченого смаку.
5. Додайте моркву з болгарським перцем до цибулі в сковороду.
6. Розріжте картоплю на дрібні кубики.
7. Покладіть картоплю в бульйон, що закипає. Тепер можна трохи посолити суп.
8. Овочі в сковороді повинні добре підсмажитися та пустити свій сік.
9. Подрібніть зелень і роздавіть часник у часнику.
10. Висипте вміст сковороди в каструлю з бульйоном. Простий суп з вермішелью майже готовий. Бракує лише самої вермішелі.
11. Через 10 хвилин всипте вермішель павутинку, зелень і часник у каструлю, а також додайте чорний мелений перець і лавровий лист і накрийте кришкою. Зробіть маленький вогонь і готуйте цей простий суп з вермішель ще 5 хвилин. Після чого вимкніть плиту і дайте настоятися супу трохи перед подачею на стіл.
12. Чудовий смачний і простий суп з вермішеллю «павутинкою» готовий! Подавайте його до гарячого столу.