Зараз той час, коли овочів велика різноманітність і можна втілювати будь-які кулінарні фантазії. Для перших страв, безперечно, відмінно підходить овочевий суп. Комбінація овочів у ньому може бути різною, все залежить від майстерності кухаря.
У нашій родині всі дуже люблять овочевий суп із цвітною капустою . І ми із задоволенням ділимося рецептом його приготування з Вами.
Як приготувати смачний овочевий суп
Складові:
- Бульйон - 3 л
- Картопля - 10 шт розміром трохи більше волоського горіха
- Морква - 2 шт
- Цибуля - 1 шт середнього розміру
- Цвітна капуста - 1/2 частина
- Кабачок - 1/2 частина
- Помідор - 1 шт
- Болгарський перець - 3 шт середнього розміру
- Зелень
- Рослинна олія
- Часник - 2 зубочки
- Сіль
- Чорний мелений перець
- Лавровий лист
Приготування:
1. Зваріть м'ясний бульйон та підготуйте продукти:
2. Почати варто з цибулі, щоб (поки вона засмажуватиметься) зайнятися іншими продуктами. Поріжте цибулину:
3. Порізану цибулю розділіть навпіл і відправте одну частину в сирому вигляді в киплячий бульйон.
4. Другу частину цибулі підсмажте на олії в сковороді до золотистого кольору:
5. Підготуйте картоплю, розріжте її на 4 частини і відправте в каструлю з бульйоном.
6. Поки цибуля підсмажується, поріжте моркву:
7. Поріжте болгарський перець:
8. Коли цибуля підсмажиться, по черзі додайте до неї моркву, а потім перець і засмажте їх разом:
9. Поки овочі смажаться, ріжемо помідор:
І додаємо його в сковороду до моркви та перцю:
За бажанням сковороду можна накрити кришкою і злегка пригасити вміст.
10. Поріжте кабачок:
Засмаження можна вважати готовою, як тільки помідор віддасть свій сік.
Зніміть сковороду з вогню і надішліть засмажку в каструлю з бульйоном слідом за картоплею.
11. Не обполіскуючи від засмаження сковороду і не додаючи олії до неї, покладіть порізаний кабачок, щоб злегка підсмажити його. Як тільки він буде готовий, додайте його до вашого овочевого супу.
12. Відокремте суцвіття капусти і поріжте більші шматочки:
13. Додайте трохи олії в сковороду і підсмажте на ній цвітну капусту.
Як тільки капуста трохи підрум'яниться, зніміть сковороду з вогню.
Відправте капусту слідом за кабачком у каструлю.
14. Поріжте зелень:
Коли овочевий суп закипить, додайте зелень, посоліть, поперчіть і покладіть пару лаврових листів.
Готуйте овочевий суп на середньому або повільному вогні, щоб він наповнився ароматами овочів і був ще наваристішим.
Смачний овочевий суп готовий!
Подавайте овочевий суп до гарячого столу.