Окрошка - це традиційна страва української та російської кухні, холодний овочевий суп . Раніше окрошку називали просто "квас", а вже пізніше з'явилася її знаменита назва. Сьогодні цей суп готується різними способами, однак саме окрошка на квасі приваблює багатьох гурманів.
Це страва для кожної господині як візитна картка. І готують окрошку, використовуючи різні варіації та продукти. Рецептів приготування окрошки безліч: хтось кладе виключно редиску з овочами на кефірі, а хтось віддає перевагу окрошці з ковбасою. І для заправки йдуть квас, сироватка, кефір і навіть мінералка. Один з найпопулярніших і найсмачніших варіантів - це звичайно окрошка на квасу, рецепт якої ми вам пропонуємо в цій статті!
Окрошка на квасі - найкраща страва в спекотний день!
Цей рецепт окрошки розрахований на 2 порції. Час приготування: 40-45 хвилин.
Інгредієнти для окрошки на квасі:
- Картопля - 3 шт середнього розміру
- Морква - 1 шт
- Ковбаса варена - 300 г
- Цибуля - 1 шт середнього розміру
- Яйця - 2 шт
- Огірки - 3 шт
- Зелень
- Квас
- Майонез
- Гірчиця
- Сіль
- Чорний мелений перець
Рецепт приготування окрошки на квасі:
1. Відваріть картоплю, моркву та яйця. Підготуйте продукти.
2. Поріжте попередньо відварену картоплю.
3. Щоб шматочки картоплі не склеювалися між собою, слідом за ним поріжте огірки.
4. Наступна на черзі морква.
5. Поріжте яйця або ножем. або спеціальною яйцерізкою.
6. Яка окрошка на квасі може обійтися без ковбаси, ріжемо ковбаску середніми шматочками.
7. Для надання насиченості смаку окрошки поріжте цибулю.
8. Усі інгредієнти по черзі покладіть у каструлю. Додайте зелень до смаку і перемішайте.
Для збереження свіжості, краще загальну масу не солити відразу, щоб продукти не віддавали раніше свого сік, а вже перед самою подачею на стіл.
Коли всі продукти змішані, візьміть глибокі тарілки, в яких ви подаватимете окрошку і додайте квас і майонез. Посоліть, поперчіть і додайте|добавляйте| трохи гірчиці за смаком.
Найсмачніша окрошка на квасі готова і можна приступати до трапези!
Так добре в спекотний літній день скуштувати прохолодної окрошки на квасі за обідом. Особливо, коли такий обід перетворюється на добру традицію.