Весняний салат з молодою картоплею та редискою

Довгоочікуваної навесні організму особливо не вистачає вітамінів і з появою перших молодих овочів ми прагнемо доповнити цей недолік. І найбільше в цьому допомагають різноманітні салати. Дуже добре в цю пору йде весняний салат з капусти , з редискою та зеленню. Але завжди хочеться спробувати щось новеньке. Оцініть нашу новинку — весняний салат із молодою картоплею та редискою, прекрасним рецептом якої хочемо поділитися з вами у цій статті.

Весняний салат з молодою картоплею та редискою

Весняний салат з молодою картоплею та редискою

Якщо ви звикли готувати молоду картоплю лише традиційним способом, як гарнір , то цей весняний салат вас неодмінно зацікавить. У вас вийде дуже смачний салат , якщо оберіть для нього найсвіжіші продукти і приготуйте їх з любов'ю для своїх близьких.

Складові:

  • Дрібна молода картопля - 900 г;
  • Спаржа - 450 г;
  • Стручкова квасоля - 120 г;
  • Редиска середнього розміру - 4-5 шт;
  • Зелена цибуля - 150 г.
Це цікаво

Для маринаду цибулі:

  • Білий винний оцет - 1/4 склянки;
  • Вода - 1/4 склянки;
  • Сіль - 1 столова ложка;
  • Цукор - 1,5 столові ложки.

Для заправки:

  • Оливкова олія - ​​1/4 чашки;
  • Цілісні зерна гірчиці - 1 столова ложка;
  • Діжонська гірчиця - 2 чайні ложки;
  • Білий винний оцет - 2 столові ложки;
  • Сіль і свіжомелений чорний перець за смаком.

Як приготувати весняний салат з молодою картоплею та редискою:

1. Вимийте молоду картоплю у шкірці. Налийте в невелику каструлю води, щоб вона трохи покривала картоплю. Доведіть до кипіння і варіть картоплю близько 15 хвилин або готовності, яку перевірте кінчиком ножа. Потім злийте воду і залиште картоплю остигати до стану кімнатної температури.

Весняний салат з молодою картоплею та редискою

2. Поки картопля варитиметься, замаринуйте зелену цибулю. Для цього змішайте оцет, воду, сіль та цукор у ємності, щоб сіль та цукор повністю розчинилися. Пір'я зеленої цибулі разом з білими частинами наріжте дуже тонкими кільцями і помістіть їх у маринад. Накрийте кришкою ємність і поставте холодильник доти, поки вам не знадобиться цибуля. Якщо зелена цибуля маринуватиметься кілька годин, а краще всю ніч — це буде чудово.

Весняний салат з молодою картоплею та редискою
Це цікаво
Весняний салат з молодою картоплею та редискою

3. Закип'ятіть каструлю підсоленої води. Попередньо підготуйте другу каструлю або миску з льодом. У спаржі потрібно обрізати жорсткі кінчики, потім помістіть її в киплячу воду, за хвилину відправте до неї підготовлену квасолю. Через дві хвилини, злийте воду і покладіть спаржу і квасолю в миску з льодом, щоб охолодити. Після чого розкладіть овочі на чистий рушник, щоб він увібрав надлишок води.

Весняний салат з молодою картоплею та редискою

4. Наріжте спаржу на шматочки близько 1 см і викладіть у велику миску. Потім поріжте відварену картоплю (наполовину для дрібної або на 4 частини середню) і відправте до спаржі. Дуже тонкими кружальцями наріжте редиску. Наріжте пару пір'я свіжої зеленої цибулі (але не більше, щоб він не перебив смак салату) і змішайте з інгредієнтами в мисці.

Весняний салат з молодою картоплею та редискою

5. Змішайте компоненти для заправлення салату. Посоліть і поперчіть ваш весняний салат за смаком, після чого додайте|добавляйте| мариновану цибулю і полийте готовою заправкою. Весняний салат готовий!

Весняний салат з молодою картоплею та редискою

Примітка: Ви можете не використовувати всю мариновану цибулю для салату, як і заправку. Залишки цих складових ви зможете застосувати для іншої вашої страви за необхідності.

Смачного!

Повернися живим