Як приготувати зелений борщ?

Борщ, блюдо без якого не обходиться, мабуть, жодна родина. Ситний, наваристий та смачний зелений борщ, воістину є царем перших страв.

Як приготувати зелений борщ?

Однак, у весняно-літній період багато хто віддає перевагу зеленому борщу зі щавлем і яйцем. Кажуть, що з традиційним борщем він не має нічого спільного, але від цього зелений борщ не перестають називати борщем. Зелений борщ наповнений вітамінами має неповторний смак та дуже легко готується. У спекотні дні не хочеться їсти важку їжу, але й без першої ніяк не обійтися, тому такі перші страви, як зелений борщ, окрошка та овочевий суп – це найкращий вибір літа. А як другі страви добре йдуть овочеві страви: тушкована картопля , смажені кабачки, страва рататуй, овочеве рагу і, звичайно ж, салати.

Це цікаво

Як приготувати зелений борщ?

Складові:

  • Бульйон - 3 л
  • Картопля - 4 шт середнього розміру
  • Капуста - 200 г
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля - 1 шт середнього розміру
  • Яйця - 3 шт
  • Щавель - 1 великий пучок
  • Зелень
  • Сіль
  • Чорний мелений перець
  • Лавровий лист

Як правильно готувати зелений борщ із щавлем та яйцем:

1. Зваріть бульйон до підлоги готовності. І підготуйте продукти: поріжте картоплю, цибулю та моркву.

Як приготувати зелений борщ?

Попередньо відваріть яйця.

Як приготувати зелений борщ: відваріть яйця

2. Половину нарізаної цибулі додайте в киплячий бульйон. Свіжа цибуля додасть більш глибокий аромат та насичений смак борщу.

Як приготувати зелений борщ: додайте|добавляйте| частину цибулі в бульйон

Варіть бульйон на середньому вогні.

3. Другу половину цибулі підсмажте на олії до золотистого кольору.

Як приготувати зелений борщ: підсмажте цибулю

4. Потім додайте до цибулі моркву.

Як приготувати зелений борщ: додайте|добавляйте|

5. Коли морква віддасть свій колір – отже засмажка готова.

Як приготувати зелений борщ?

Не залишайте надовго цибулю з морквою в сковороді, інакше вони можуть підгоріти від температури сковороди.

6. Додайте в бульйон картоплю і слідом за ним відправте засмажку.

Додати картопля і засмажку в бульйон

7. Поки не закипів майбутній зелений борщ, поріжте капусту.

Поріжте капусту

І висипте нарізану капусту за засмажкою в каструлю.

Відправте нарізану капусту в каструлю

Тепер ваш борщ закипить нескоро. Накрийте кришкою каструлю, але не до кінця. Ви можете також трохи зменшити вогонь.

8. Підготуйте щавель. Добре сполосніть його водою і відріжте зайві кінчики. Хоча саме в них міститься найбільша кількість щавлевої кислоти. Але це на ваш розсуд, різати їх у борщ чи ні.

Підготуйте щавель
Поріжте щавель
Нарізаний щавель відправте в каструлю

Нарізаний щавель вирушає в каструлю із зеленим борщем за капустою.

9. Наріжте яйця та зелень.

Наріжте яйця та зелень

Дочекайтеся, коли закипить борщ і дайте йому залишити 5 хвилин. Після чого додайте яйця із зеленню.

Як приготувати зелений борщ?

Посолити, поперчити і покласти пару лаврових листочків. Доведіть до кипіння, вимкніть вогонь і накрийте кришкою з борщем. Залиште так постояти хвилин 10-15.

Це цікаво

Зелений борщ готовий!

Зелений борщ готовий!

До столу подавайте зелений борщ гарячим. І за традицією, ви можете додати до нього трохи сметани чи майонезу.

Смачного!

[rainmaker_form id="36985"]

Повернися живим