На відміну від літнього сезону, взимку залишається набагато менше варіантів, щоб приготувати смачний ситний суп, особливо коли хочеться урізноманітнити свої перші страви. Поспішаємо поділитися чудовим рецептом, новинкою серед перших страв – італійський зимовий суп із ковбасою.
Пріоритетом цього ситного супу є те, що він готується не з м'ясом, а із сирою ковбасою. І тут вже можна включити фантазію — застосувати різні варіанти домашньої ковбаси або купити готову. У нашому рецепті було використано ковбасу з індички. Також ситності супу надає біла квасоля - криниця білка, і паста у вигляді кумедних бантиків. Італійським суп називається через те, що саме італійська кухня віддає перевагу різним видам пасти, у поєднанні з м'ясними різновидами, томатами та прянощами. Цей чудовий смачний суп із ковбасою можна віднести до розряду здорової та корисної їжі.
Ситний італійський зимовий суп із ковбасою
Цей рецепт розрахований на 4-6 порцій. Загальний час приготування – 45 хвилин.
Складові:
- Оливкова олія – 1 ст.ложка;
- Ковбаса з індички (або свинини) – 230-280 г;
- Цибуля – 1 шт;
- Часник – 1 шт;
- Помідори – 3 шт.;
- Курячий або овочевий бульйон – 1-1,5 л;
- Консервована біла квасоля – 1 банка;
- Сушені італійські трави (петрушка, орегано, чебрець, розмарин) – 1 чайна ложка;
- Шпинат (або листя капусти) -? пучка;
- Дрібні макаронні вироби (бантики) -? чашки;
- Сіль, перець за смаком.
Приготування:
1. Підготуйте продукти: поріжте ковбасу шматочками, дрібно наріжте, як на суп, цибулю і часник, кубиками поріжте помідори. Промийте квасолю.
2. На середньому вогні розігрійте оливкову олію в каструлі і обсмажте ковбасу протягом 3 хвилин.
3. Додайте цибулю і часник до ковбаси і підсмажте ще 4-5 хвилин, поки цибуля не стане м'якою, а ковбаса не набуде рум'яного кольору. Вмішайте нарізані помідори та готуйте ще 3 хвилини.
4. Залийте ковбасу з овочами бульйоном, додайте|добавляйте| білу квасолю і сухі трави, доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і залиште каструлю томитися 10-15 хвилин.
5. Наприкінці висипте макаронні «бантики» і шпинат, посоліть, поперчіть і знову доведіть до кипіння на середній температурі і зменшіть вогонь. Закрийте кришкою каструлю і варіть суп з ковбасою на повільному вогні до тих пір, поки «бантики» не стануть м'якими.
Подавайте італійський зимовий суп до гарячого столу. Якщо у вас не виявилося під рукою свіжих помідорів, їх завжди можна замінити на консервовані або томатну пасту, для надання аромату і кольору вашому супу.