Ситний італійський зимовий суп із ковбасою

Ситний італійський зимовий суп із ковбасою

На відміну від літнього сезону, взимку залишається набагато менше варіантів, щоб приготувати смачний ситний суп, особливо коли хочеться урізноманітнити свої перші страви. Поспішаємо поділитися чудовим рецептом, новинкою серед перших страв – італійський зимовий суп із ковбасою.

Пріоритетом цього ситного супу є те, що він готується не з м'ясом, а із сирою ковбасою. І тут вже можна включити фантазію — застосувати різні варіанти домашньої ковбаси або купити готову. У нашому рецепті було використано ковбасу з індички. Також ситності супу надає біла квасоля - криниця білка, і паста у вигляді кумедних бантиків. Італійським суп називається через те, що саме італійська кухня віддає перевагу різним видам пасти, у поєднанні з м'ясними різновидами, томатами та прянощами. Цей чудовий смачний суп із ковбасою можна віднести до розряду здорової та корисної їжі.

Ситний італійський зимовий суп із ковбасою

Цей рецепт розрахований на 4-6 порцій. Загальний час приготування – 45 хвилин.

Складові:

  • Оливкова олія – 1 ст.ложка;
  • Ковбаса з індички (або свинини) – 230-280 г;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Часник – 1 шт;
  • Помідори – 3 шт.;
  • Курячий або овочевий бульйон – 1-1,5 л;
  • Консервована біла квасоля – 1 банка;
  • Сушені італійські трави (петрушка, орегано, чебрець, розмарин) – 1 чайна ложка;
  • Шпинат (або листя капусти) -? пучка;
  • Дрібні макаронні вироби (бантики) -? чашки;
  • Сіль, перець за смаком.

Приготування:

1. Підготуйте продукти: поріжте ковбасу шматочками, дрібно наріжте, як на суп, цибулю і часник, кубиками поріжте помідори. Промийте квасолю.

2. На середньому вогні розігрійте оливкову олію в каструлі і обсмажте ковбасу протягом 3 хвилин.

3. Додайте цибулю і часник до ковбаси і підсмажте ще 4-5 хвилин, поки цибуля не стане м'якою, а ковбаса не набуде рум'яного кольору. Вмішайте нарізані помідори та готуйте ще 3 хвилини.

Ситний італійський зимовий суп із ковбасою

4. Залийте ковбасу з овочами бульйоном, додайте|добавляйте| білу квасолю і сухі трави, доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і залиште каструлю томитися 10-15 хвилин.

5. Наприкінці висипте макаронні «бантики» і шпинат, посоліть, поперчіть і знову доведіть до кипіння на середній температурі і зменшіть вогонь. Закрийте кришкою каструлю і варіть суп з ковбасою на повільному вогні до тих пір, поки «бантики» не стануть м'якими.

Це цікаво

Подавайте італійський зимовий суп до гарячого столу. Якщо у вас не виявилося під рукою свіжих помідорів, їх завжди можна замінити на консервовані або томатну пасту, для надання аромату і кольору вашому супу.

Смачного!

[rainmaker_form id="36985"]

Повернися живим