Як просто посмажити салаку?

Як просто посмажити салаку?

Салака - це оселедцева рибка з Балтійського моря, яка цінується не лише за її смакові якості, а й за багатий вміст білків, жирів та вітамінів. Салака є головною стравою на щорічному фестивалі на її честь у Голландії. А також салаку — це національна страва фінів та шведів.

Її готують у солоному, копченому та консервованому вигляді. Але й посмажити салаку буде не зайвим. Саме про те, як правильно засмажити салаку на сковороді, ми й ділимося в нашій статті.

Це цікаво

Аналогічно можна приготувати мойву, барабульку, кільку та інші види риб невеликого розміру.

Як просто посмажити салаку

Складові:

  • Салаку - 0,3 кг;
  • Рослинна олія - ​​150 г;
  • Сіль;
  • Борошно.

Приготування:

1. Для того, щоб правильно засмажити салаку, її необхідно підготувати. Добре промийте рибу під холодною проточною водою. Покладіть в миску потрібного розміру і щедро пересипте великою сіллю. І залиште салаку так на 15 хвилин.

Як просто посмажити салаку: пересипте рибу щедро сіллю

Попередньо можна почистити салаку від нутрощів, але можна цього і не робити. Зазвичай маленькі рибки смажать не чистячи.

Це цікаво

2. Залийте рибу водою, щоб змити з неї сіль. За потреби воду можна змінити ще раз. Все залежить від рівня солоності солі. (Воду можна злити, а можна діставати рибки по одній прямо з миски з водою).

Як просто посмажити салаку: залийте рибу водою, щоб змити сіль

Тим часом розігрійте сковороду і налийте в неї масло, щоб воно також розжарилося.

3. Можна смажити салаку і без борошна, але краще все-таки її використовувати. У мисці з борошном обваляйте окремо кожну рибку.

Як просто посмажити салаку: обвалюйте рибу в борошні

4. Викладіть салаку на сковороді, щоб рибки не торкалися один одного. Так ви уникнете їх склеювання між собою.

Як просто посмажити салаку: викладіть рибу в сковороду

5. Коли салака підсмажиться з одного боку, переверніть усі рибки.

Як просто посмажити салаку: переверніть рибу на інший бік

Слідкуйте уважно за рибою, тому що смажиться вона досить швидко. Головне встежити, щоб салаку не пригоріло.

Це цікаво

6. Смажена салака готова!

Як просто посмажити салаку: смажена салака готова!

У гарячому вигляді вона особливо гарна, але й у холодному вигляді залишається такою ж смачною.

Смачного!

[rainmaker_form id="36985"]

Повернися живим