Салака - це оселедцева рибка з Балтійського моря, яка цінується не лише за її смакові якості, а й за багатий вміст білків, жирів та вітамінів. Салака є головною стравою на щорічному фестивалі на її честь у Голландії. А також салаку — це національна страва фінів та шведів.
Її готують у солоному, копченому та консервованому вигляді. Але й посмажити салаку буде не зайвим. Саме про те, як правильно засмажити салаку на сковороді, ми й ділимося в нашій статті.
Аналогічно можна приготувати мойву, барабульку, кільку та інші види риб невеликого розміру.
Як просто посмажити салаку
Складові:
- Салаку - 0,3 кг;
- Рослинна олія - 150 г;
- Сіль;
- Борошно.
Приготування:
1. Для того, щоб правильно засмажити салаку, її необхідно підготувати. Добре промийте рибу під холодною проточною водою. Покладіть в миску потрібного розміру і щедро пересипте великою сіллю. І залиште салаку так на 15 хвилин.
Попередньо можна почистити салаку від нутрощів, але можна цього і не робити. Зазвичай маленькі рибки смажать не чистячи.
2. Залийте рибу водою, щоб змити з неї сіль. За потреби воду можна змінити ще раз. Все залежить від рівня солоності солі. (Воду можна злити, а можна діставати рибки по одній прямо з миски з водою).
Тим часом розігрійте сковороду і налийте в неї масло, щоб воно також розжарилося.
3. Можна смажити салаку і без борошна, але краще все-таки її використовувати. У мисці з борошном обваляйте окремо кожну рибку.
4. Викладіть салаку на сковороді, щоб рибки не торкалися один одного. Так ви уникнете їх склеювання між собою.
5. Коли салака підсмажиться з одного боку, переверніть усі рибки.
Слідкуйте уважно за рибою, тому що смажиться вона досить швидко. Головне встежити, щоб салаку не пригоріло.
6. Смажена салака готова!
У гарячому вигляді вона особливо гарна, але й у холодному вигляді залишається такою ж смачною.