Проста картопля по-сільському, приготована в довговарці або духовці на повільному вогні має абсолютно ніжний і сирний смак! Саме довге томлення печі надає йому неповторний аромат. Раніше в селах готували таку картоплю в печах тривалий час, і так він нудився і наповнювався смаком, втім, у такий спосіб готували й інші овочі, а також перші страви. Звідси і назва «Картопля по-сільськи».
Ця ситна та поживна страва нікого не залишить байдужою. До того ж готувати запечену картоплю по-сільськи можна цілий рік, використовуючи як звичайну картоплю, так і молоду (як у нашому випадку). Картоплю по-сільськи можна подавати як окрему самостійну страву, і на гарнір, і просто як закуску.
Картопля по-сільськи, запечена з беконом
Складові:
- Бекон - 6 скибочок
- Картопля - 1 кг
- Тертий сир (Чеддер) - 1,5 склянки
- Приправа (сушений кріп, сушена петрушка, часниковий порошок) - 1 столова ложка
- Порізана зелена цибуля - 2 столові ложки
- Чорний мелений перець
- Сіль
Приготування запеченої картоплі по-сільськи:
1. Розігрійте духовку до 400 градусів. Укладіть на лист фольгу і на ній в один шар розмістіть бекон, дрібно порізаний. Помістіть деко в духовку приблизно на 10-15 хвилин, щоб бекон став хрустким та коричневого кольору. Зніміть бекон з фольги і відставте убік остигати.
2. У форму покладіть фольгу так, щоб її краї ви могли потім щільно закрити. Укладіть вашу картоплю в два заходи. На перший шар рівномірно покладіть частину бекону, посипте приправою, сіллю, перцем. Потім знову покладіть картоплю, зверху бекон, приправу, сіль, перець і посипте тертим сиром. Сир краще брати тверді сорти. А перець та сіль додавайте до смаку.
3. Щільно скріпіть краї фольги:
4. Якщо ви використовуєте довговарку, то готуйте вашу картопля по-сільськи на слабкому вогні протягом 7-8 годин. Або, якщо ви використовуєте духовку, то поставте картоплю готуватися при температурі 150-180 градусів на 2-3 години (Все залежить від сорту картоплі і розміру шматочків, на які ви її розріжете).
5. Готову картоплю по-сільському посипте зеленим цибулькою.
Як вже було сказано вище, запечена картопля по-сільськи - досить універсальна страва, яка може служити чудовим гарніром , якщо ви вирішите посмажити рибу. А на закуску підійде салат із пекінської капусти .