
Цей спосіб приготування досить простий і цвітна капуста виходить дуже смачною! Якщо вам ще не знайомий смак смаженої цвітної капусти, то спробувавши наш рецепт, ви ніколи не повернетеся до того, щоб варити цвітну капусту. Якщо посмажити цвітну капусту, вона набуває насиченого смаку, зберігаючи всі свої корисні властивості, а її карамельний колір має дуже апетитний вигляд.
Такий гарнір підходить як до основної страви, так і як окрема закуска. Цвітна капуста припадає до душі вегетаріанцям і навіть діти її обожнюють, уявляючи, що її суцвіття - це такі маленькі дерева.
Як швидко і смачно посмажити цвітну капусту?
Інгредієнти:
- Цвітна капуста - 1 шт (середнього розміру)
- Оливкова олія - 50 мл
- Чорний мелений перець - 1/4 чайної ложки
- Сіль - 1/2 чайної ложки (або за смаком)
Приготування:
1. Перш ніж посмажити цвітну капусту, потрібно ретельно підготувати необхідні продукти. Промийте гарненько капусту та розберіть її на суцвіття.

2. Поріжте кожне суцвіття таким чином, щоб шматочки були приблизно рівних розмірів.

3) Щоб смачно посмажити цвітну капусту, безсумнівно потрібна сковорода! Тому візьміть сковороду з високим бортом і розігрійте олію на ній.

4. Покладіть цвітну капусту у сковорідку. Потім перемішайте її так, щоб олія покрила всі шматочки рівномірно.

5. Спостерігайте за капустою, щоб вона однаково підсмажувалася з усіх боків. Для того, щоб капуста не підгорала, можна накрити сковорідку кришкою і відрегулювати вогонь.

6. Коли цвітна капуста вже підрум'яниться, посоліть її.

На відміну, наприклад, від смаженої картоплі, цвітна капуста має більш щільну структуру, і тому її можна весь час перемішувати. Рівномірно посмажити цвітну капусту Вам допоможе зручна лопатка. І звісно багато що залежить від розміру шматочків капусти.
7. У самому кінці, перед готовністю, додайте чорний мелений перець до вашої цвітної капусти.

Смажена цвітна капуста готова! Подавайте її до столу в гарячому вигляді. Смажена риба і гарнір із цвітної капусти, як у нашому випадку, - чудове поєднання!



