Як смачно приготувати рататуй із пастою

Як смачно приготувати рататуй із пастою

Страва "Рататуй" настільки стало популярним, що насолоджуватися ним хочеться протягом усього року. І, якщо влітку кількість овочів необмежена, то в зимовий період це буває проблематично. Однак, приготувати рататуй можна завжди, маючи чудовий рецепт. У поєднанні з пастою ця універсальна страва може послужити чудовим гарніром або як окрема страва. Пропонуємо Вам швидкий і простий рецепт рататуя з пастою, який необхідно знати кожній господині.

Це цікаво

Як смачно приготувати рататуй із пастою

Цей рецепт розрахований на 4 порції. Час приготування: 10-30 хвилин.

Інгредієнти:

  • Батат (можна замінити картоплею) - 200 г;
  • Пастернак - 200 г;
  • Морква - 200 г;
  • Червона цибуля - 100 г;
  • Часник - 3-4 зубочки;
  • Оливкова олія - 2 ст.л.;
  • Рідкий мед - 75 мл;
  • Розмарин - 2 гілочки;
  • Сіль і свіжомелений чорний перець;
  • Паста - 500 г;
  • Пассата (універсальний італійський томатний соус) - 800 мл.
Це цікаво

Приготування:

  1. Попередньо розігрійте духовку до 200°С.
  2. Очистіть і вимийте овочі. Підготуйте інші продукти.
  3. Батат наріжте часточками, пастернак і моркву - крупно, а цибулю розріжте на чверті.
  4. Помістіть усі овочі та часник на деку в духовку, скропивши їх оливковою олією та медом. Додайте гілочки розмарину. Готуйте протягом 20 хвилин, поки всі овочі не стануть ніжними і підсмаженими.
  5. Поки овочі перебувають у духовці, приготуйте пасту згідно з інструкцією на пачці.
  6. Дістаньте овочі з духовки, вичавіть зубочки смаженого часнику на овочі та перемішайте все в каструлі.
  7. Додайте пасату, поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Залиште каструлю повільно кипіти протягом 1-2 хвилин.
  8. Викладіть готовий рататуй поверх пасти і прикрасьте нарізаним розмарином.

Подавайте страву до столу гарячою. Рататуй із пастою може стати чудовим доповненням як гарнір до м'ясних страв, а також як окрема вегетаріанська страва. Спробуйте приготувати рататуй з пастою для ваших близьких.

Смачного!

Повернись живим