
Страва "Рататуй" настільки стало популярним, що насолоджуватися ним хочеться протягом усього року. І, якщо влітку кількість овочів необмежена, то в зимовий період це буває проблематично. Однак, приготувати рататуй можна завжди, маючи чудовий рецепт. У поєднанні з пастою ця універсальна страва може послужити чудовим гарніром або як окрема страва. Пропонуємо Вам швидкий і простий рецепт рататуя з пастою, який необхідно знати кожній господині.
Як смачно приготувати рататуй із пастою
Цей рецепт розрахований на 4 порції. Час приготування: 10-30 хвилин.
Інгредієнти:
- Батат (можна замінити картоплею) - 200 г;
- Пастернак - 200 г;
- Морква - 200 г;
- Червона цибуля - 100 г;
- Часник - 3-4 зубочки;
- Оливкова олія - 2 ст.л.;
- Рідкий мед - 75 мл;
- Розмарин - 2 гілочки;
- Сіль і свіжомелений чорний перець;
- Паста - 500 г;
- Пассата (універсальний італійський томатний соус) - 800 мл.
Приготування:
- Попередньо розігрійте духовку до 200°С.
- Очистіть і вимийте овочі. Підготуйте інші продукти.
- Батат наріжте часточками, пастернак і моркву - крупно, а цибулю розріжте на чверті.
- Помістіть усі овочі та часник на деку в духовку, скропивши їх оливковою олією та медом. Додайте гілочки розмарину. Готуйте протягом 20 хвилин, поки всі овочі не стануть ніжними і підсмаженими.
- Поки овочі перебувають у духовці, приготуйте пасту згідно з інструкцією на пачці.
- Дістаньте овочі з духовки, вичавіть зубочки смаженого часнику на овочі та перемішайте все в каструлі.
- Додайте пасату, поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Залиште каструлю повільно кипіти протягом 1-2 хвилин.
- Викладіть готовий рататуй поверх пасти і прикрасьте нарізаним розмарином.
Подавайте страву до столу гарячою. Рататуй із пастою може стати чудовим доповненням як гарнір до м'ясних страв, а також як окрема вегетаріанська страва. Спробуйте приготувати рататуй з пастою для ваших близьких.



