Одна з традиційних страв сонячної Грузії - лобіо, приваблює багатьох господинь своїм пряним, ситним і неординарним смаком, до того ж це вельми корисна вегетаріанська страва.

Існує велике розмаїття способів приготування лобіо як у гарячому вигляді, так і в холодному, надто гостре лобіо і не дуже, з додаванням м'яса і без нього, варіант з перетертою в кашу квасолею і з цілими бобами. Так само справа йде і зі спеціями для цієї страви, але основний інгредієнт залишається незмінним - це квасоля.
Найчастіше лобіо готують із червоної або стручкової квасолі, але ми пропонуємо вам спробувати приготувати лобіо з білої квасолі за нашим рецептом.
Дуже смачне лобіо з білої квасолі з баклажанами
Цей рецепт розрахований на 6 порцій. Час приготування: 40 хвилин.
Інгредієнти:
- Квасоля цукрова - 300 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Баклажани - 2 шт
- Болгарський перець - 1 шт
- Морква - 1 шт
- Помідори - 4-5 шт
- Часник - 5 зубочків
- Рослинна олія - 50 мл
- Зелень
- Коріандр
- Сіль
- Перець чорний мелений
- Лавровий лист
Приготування лобіо з білої квасолі з баклажанами:
1. і традиційно ми починаємо з підготовки наших продуктів. Покладіть їх поруч, щоб вони були на виду. Не забудьте заздалегідь відварити квасолю. І підготуйте два посуди: ми взяли сковорідку та казан. Така організація значно заощадить ваш час і допоможе навчитися швидко готувати улюблені страви.
2. Як завжди, починаємо з цибулі. Поріжте дрібно цибулю. А перед цією процедурою поставте на вогонь казан і розігрійте в ньому олію. Після чого відправте цибулю в казан. Лобіо, приготоване в казані, особливо вирізняється ароматом і насиченістю смаку.
3) На іншу конфорку поставте розігріватися сковороду. У цей же час поріжте баклажани.
4. Коли наша сковорідка розігрілася, додайте в неї олію і починайте обсмажувати баклажани.
5. Не забувайте про цибулю, її слід помішувати. Поріжте моркву та додайте її до цибулі в казан.
6. Коли баклажани підсмажаться і набудуть рум'яного відтінку, з'єднайте їх із цибулею та морквою в казані.
7. Тепер поріжте болгарський перчик дрібними кубиками. І приєднайте його до овочів у казані.
8. У блендері подрібніть помідори з часником. І цією ароматною сумішшю полийте овочі в казані.
9. Настала черга зелені: поріжте дрібно петрушку.
10. Тепер разом із зеленню покладіть у казан головний інгредієнт нашого лобіо - квасолю.
11. Посоліть і додайте спеції у страву. Зменшіть вогонь на плиті, накрийте казан кришкою і залиште готуватися ще на 15 хвилин.
12. наше лобіо з білої квасолі з баклажанами, навіяне гірською Грузією готове!
Подавайте лобіо з білої квасолі з баклажанами гарячим, як окрему страву або в поєднанні з м'ясними та рибними стравами.


















