Салат «Грецька»: Особливий рецепт приготування

Салат «Грецький», класичний рецепт якого сягає своїм корінням в далеку Грецію, давно став улюбленою стравою багатьох з нас. Спочатку це був салат Хоріатики, що перекладається з грецької як «сільський салат». І справді, до його складу входили прості інгредієнти, які мали кожна господиня в грецькому селі: огірки, помідори, цибуля, сир, маслини та спеції, заправлені оливковою олією.

Салат «Грецька»: Особливий рецепт приготування

Рецепт грецького салату з того часу багато в чому змінився. Традиційно в англомовних країнах салат «Грецький» поповнили такі продукти, як листовий салат, солодкий перець та ін. І через різноманітність варіантів грецького салату ми ділимося з вами ще одним особливим рецептом.

Салат «Грецька»: Особливий рецепт приготування

Якщо ви великі шанувальники маслин та сиру Фета, то саме грецький салат має неодмінно бути присутнім у вашому меню. Пікантний аромат салату надає додавання Пармезану та заправлення у правильній пропорції. Ви можете заправити салат відразу або додавати заправку відразу перед подачею на стіл. Цей рецепт розрахований на 2-3 порції.

Салат «Грецька»: Особливий рецепт приготування

Складові:

  • Салат ромен - 1/2 пучка;
  • Великий помідор - 1/2;
  • Великий огірок - 1/2;
  • Пір'я зеленої цибулі - 2 шт;
  • Маслини Каламати без кісточок - 1/2 чашки;
  • Сир Фета - 1/4 чашки;
  • Сир Пармезан - 2,5 чайні ложки;

Для заправки:

  • Оливкова олія - ​​1/4 чашки;
  • Червоний винний оцет – 2,5 чайної ложки;
  • Лимонний сік - 1,5 чайні ложки;
  • Часник - 3 зубочки;
  • Материнка сушена - 1/4 чайної ложки;
  • Базилік сушений - 1/4 чайної ложки;
  • Сіль - 1/4 чайної ложки;
  • Перець чорний мелений - 1/4 чайної ложки.

Як приготувати салат з гречки?

1. Перед тим як приготувати грецький салат , підготуйте овочі, ретельно їх вимийте і просушіть. Салат Ромен порвіть вручну на невеликі шматочки. Помідор і огірок слід нарізати кубиками та скласти продукти у великий салатник.

2. Пір'я цибулі поріжте кільцями, а маслини розріжте навпіл і відправте все салатник. Зверху натріть сир Пармезан на дрібній тертці і розкришіть вручну сир Фета.

3. Приготуйте заправку для грецького салату. Для цього вам потрібно змішати в окремій мисці оливкову олію, оцет винний, лимонний сік, видавити часник і додати спеції. Сіль та перець ви можете додавати на свій смак. Змішайте всі компоненти та заправте цією сумішшю салат «Грецька».

Салат «Грецька»: Особливий рецепт приготування

Отже, смачний салат «Грецька» готовий для подачі на стіл! Ви можете подавати його як закуску до м'ясної страви з курки .

Перегляньте інші наші рецепти приготування грецького салату: 

Смачного!

Повернися живим