Салат «Грецький», класичний рецепт якого сягає своїм корінням в далеку Грецію, давно став улюбленою стравою багатьох з нас. Спочатку це був салат Хоріатики, що перекладається з грецької як «сільський салат». І справді, до його складу входили прості інгредієнти, які мали кожна господиня в грецькому селі: огірки, помідори, цибуля, сир, маслини та спеції, заправлені оливковою олією.
Рецепт грецького салату з того часу багато в чому змінився. Традиційно в англомовних країнах салат «Грецький» поповнили такі продукти, як листовий салат, солодкий перець та ін. І через різноманітність варіантів грецького салату ми ділимося з вами ще одним особливим рецептом.
Салат «Грецька»: Особливий рецепт приготування
Якщо ви великі шанувальники маслин та сиру Фета, то саме грецький салат має неодмінно бути присутнім у вашому меню. Пікантний аромат салату надає додавання Пармезану та заправлення у правильній пропорції. Ви можете заправити салат відразу або додавати заправку відразу перед подачею на стіл. Цей рецепт розрахований на 2-3 порції.
Складові:
- Салат ромен - 1/2 пучка;
- Великий помідор - 1/2;
- Великий огірок - 1/2;
- Пір'я зеленої цибулі - 2 шт;
- Маслини Каламати без кісточок - 1/2 чашки;
- Сир Фета - 1/4 чашки;
- Сир Пармезан - 2,5 чайні ложки;
Для заправки:
- Оливкова олія - 1/4 чашки;
- Червоний винний оцет – 2,5 чайної ложки;
- Лимонний сік - 1,5 чайні ложки;
- Часник - 3 зубочки;
- Материнка сушена - 1/4 чайної ложки;
- Базилік сушений - 1/4 чайної ложки;
- Сіль - 1/4 чайної ложки;
- Перець чорний мелений - 1/4 чайної ложки.
Як приготувати салат з гречки?
1. Перед тим як приготувати грецький салат , підготуйте овочі, ретельно їх вимийте і просушіть. Салат Ромен порвіть вручну на невеликі шматочки. Помідор і огірок слід нарізати кубиками та скласти продукти у великий салатник.
2. Пір'я цибулі поріжте кільцями, а маслини розріжте навпіл і відправте все салатник. Зверху натріть сир Пармезан на дрібній тертці і розкришіть вручну сир Фета.
3. Приготуйте заправку для грецького салату. Для цього вам потрібно змішати в окремій мисці оливкову олію, оцет винний, лимонний сік, видавити часник і додати спеції. Сіль та перець ви можете додавати на свій смак. Змішайте всі компоненти та заправте цією сумішшю салат «Грецька».
Отже, смачний салат «Грецька» готовий для подачі на стіл! Ви можете подавати його як закуску до м'ясної страви з курки .
Перегляньте інші наші рецепти приготування грецького салату:
- Рецепт грецького салату з пікантною лимонною заправкою
- Як просто приготувати грецький салат
- Як приготувати грецький салат?