Топ-3 рецепти салату з тунцем

Тунець – один із видів риби, який можна вживати у сирому, запеченому та консервованому вигляді. У ньому максимум користі організму: ненасичені жирні кислоти, білок, амінокислоти. Тому, якщо вам цікавий рецепт салату з тунцем , нижче наведемо три найцікавіші комбінації.

Топ-3 рецепти салату з тунцем

Користь тунця

Тунець вважається низькокалорійним продуктом. Поживна цінність сирої риби – 140 ккал. Запечена – 187 ккал. Консервований тунець має калорійність 240 ккал. За будь-якого виду обробки в тунці зберігаються Омега-3 і Омега-6 жирні кислоти. Саме тому рибу можна в будь-якому вигляді включати у харчування спортсменів та людей, які бажають скинути вагу.

Важливі поради перед приготуванням салату

Декілька рекомендацій допоможуть приготувати страву правильно.

Консервований тунець можна купувати як подрібнений, так і шматочками. Перед додаванням у блюдо з нього потрібно злити рідину.

Якщо вибрано тунець в маслі, його можна не зливати, а використовувати як заправку для салату, додавши лимонний сік і зелень.

Як соус для салату з тунцем можна використовувати сметану в комбінації з часниковим пюре або зеленню, сметану з додаванням спецій, оливкову олію з лимонним соком, соєвий соус.

Якщо весь салат не з'їдено відразу, зберігати його потрібно в щільно закритому контейнері. Це допоможе захистити інші продукти у холодильнику від запаху риби.

Топ-3 рецепти салату з тунцем

Салат з тунцем, авокадо та огірком

Для приготування потрібно взяти:

  • тунець консервований – 150 г;
  • огірок свіжий середній – 2 шт.;
  • авокадо - 1 шт.;
  • лист салату - 2 шт.;
  • олія оливкова – 2 ст.л.;
  • часник – 1 зубок;
  • сік лимона – 1 ч. л.
  • сіль за смаком.

Перед приготуванням авокадо очищають від шкірки та звільняють від кісточки, нарізають соломкою. Огірок миють. Також ріжуть соломкою. До овочевої суміші додають подрібненого тунця.

Для соусу змішують оливкову олію, лимонний сік та давлений зубчик часнику. Їм заправляють страву, яку потім викладають на листя салату, покладені на широку тарілку.

Салат з тунцем та яйцем

Для приготування на думку беремо:

  • тунець консервований – 150 г;
  • яйце куряче варене круто - 4 шт.;
  • майонез легкий – 3 ст. л.;
  • лист салату - 2 шт.;
  • морква відварена – 1 шт.;
  • цибуля зелена - кілька гілочок;
  • сіль та перець за смаком.

Варені яйця та моркву нарізають кружальцями. До них додають подрібнений консервований тунець і нашатковану зелену цибулю. Салат заправляють майонезом і викладають на вимите свіже листя салату. Насолоджуйтесь оригінальною стравою!

Порада: якщо взимку складно знайти листя салату, їх можна замінити на шпинат або пекінську капусту. А як додаткові добавки підійдуть каперси, твердий або плавлений сир, відварена картопля.

Салат з тунцем, картоплею та болгарським перцем

Для приготування страви знадобиться:

  • тунець консервований подрібнений – 1 б.;
  • перець солодкий червоний – 2 шт.;
  • картопля відварена в мундирі – 3 шт.;
  • сир твердий – 100 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • майонез – для заправки;
  • зелень, сіль та перець.

Болгарський перець очищають від плодоніжки та насіння, ріжуть соломкою. Відварену картоплю і цибулю нарізають кубиками. Твердий сир труть на великій тертці, зелень дрібніють. Усі інгредієнти змішують, заправляють майонезом, доводять до смаку сіллю та меленим чорним перцем. Смачного!

Зверніть увагу: тунець небажано вживати людям з нирковою недостатністю, вагітним жінкам і дітям до 3 років.

Джерело: Блог Comfy

[rainmaker_form id="36985"]

Повернися живим