
Піца - це слово настільки впевнено увійшло в наше життя, що часом ми навіть забуваємо, як раніше обходилися без цієї страви. Способів приготування піци досить багато. Універсальність цієї страви немов робить виклик господиням для все нових експериментів. Проте перевага все ж таки надається класичним рецептам, які прийшли до нас з Італії. Тож, що може бути краще, ніж у вихідний побалувати своїх рідних та приготувати їм справжню італійську піцу, щоб подумки відчути себе в країні натхнення та творчості.
Сьогодні ми пропонуємо вам дізнатися простий рецепт італійської піци з грибами та оливками.
Ця піца буде доречною, якщо ви дотримуєтеся посту. Які ще пісні страви можна приготувати читайте в розділі "Рецепти".
Простий рецепт італійської піци
Для тіста:
- Борошно - 500 г
- Рослинна олія - 40 г
- Молоко - 200 г
- Яйця - 2 шт
- Сіль
Для начинки:
- Гриби - 150 г і 50 г
- Цибуля - 1 шт середнього розміру
- Оливки - 100 г
- Маслини - 100 г
- Помідори - 200 г
- Сир - 150-200 г
- Зелень петрушки
Для соусу:
- Томатний сік - 100 г
- Часник - 1/2 головки середнього розміру
- Пучок свіжого кропу
- Чебрець
- Перець чорний мелений
- Сіль
Приготування італійської піци:
Рецепт італійської піци: Тісто.
Просійте борошно, висипте на дошці гіркою, зробіть у середині ямку, в яку вилийте заздалегідь збиті з молоком яйця, дріжджі, олію та сіль. Замісіть дріжджове м'яке тісто, дайте йому трохи постояти.

Потім викладіть у досить високу форму або на аркуш, добре змащений олією, і оформіть пласт завтовшки близько 1 см.

Порада: У разі, якщо приготування тіста викликає у вас складнощі, то ви можете купити готове дріжджове листкове тісто. Воно чудово підійде для цієї піци.
Рецепт італійської піци: Соус.
Наріжте кріп і змішайте його з томатним соком, додайте роздавлений часник. Дуже зручно всю суміш подрібнити остаточно блендером (у разі, якщо вас збентежить колір від кропу в соусі, його можна замінити на сушений кріп). Додайте спеції. Після цього готовим соусом намажте тісто, щоб соус рівномірно і добре покрив усю майбутню піцу.

Рецепт італійської піци: Начинка.
Підсмажте більшу частину грибів із цибулею на олії, щоб цибуля стала золотистого кольору, а з грибів вийшла зайва волога.

І викладіть їх рівномірно поверх соусу на піцу. Частину грибів, що залишилася, поріжте кружальцями, вони потрібні сирими, щоб надати соковитості піці. Розріжте оливки та маслини навпіл.

І також викладіть у проміжки між грибами. Після цього розкладіть нарізані сирі гриби. Поріжте помідори кружечками.

Викладіть помідори по всій поверхні, щоб заповнити весь простір піци. Натріть сир на тертці. Найкраще для піци підійдуть тверді сорти сиру.

Завершіть оформлення італійської піци - посипте її зеленню петрушки та сиром. Прикрасьте зверху маслинами так, щоб вони проглядали крізь сир. Запікайте в духовці на помірному вогні.

Подавайте вашу смачну італійську піцу гарячою! Гарним доповненням до піци буде салат із пекінської капусти.