Простий і швидкий рецепт сирного супу

Швидкі крем-супи - знахідка для зайнятої людини. Такі страви готуються, як кажуть, "нашвидкуруч", при цьому страва містить усі необхідні для людського організму речовини. Наприклад, сирний суп - це джерело білка, жирів і вуглеводів у вигляді овочів, які дадуть змогу насититися невеликою порцією, водночас не спричиняючи відчуття важкості в шлунку. Сьогодні розповімо про те, як дуже швидко і просто приготувати сирний суп із вершками.

Простий і швидкий рецепт сирного супу

Поради з приготування

Для цього рецепта сирного супу ми використовуємо найпростіший набір інгредієнтів. Ви ж, за наявності часу та бажання, можете доповнити склад найрізноманітнішими компонентами. У сирному супі доречною буде куряча грудка, шматочки індичатини або іншого м'яса. При чому м'ясні складові можна відварювати або додавати до вже готового супу. Наприклад, обсмаживши курочку в улюблених спеціях, а потім порубавши на дрібні шматочки, ви можете доповнити нею цей легкий суп і зробити його пікантнішим.

Зверніть увагу: для супу потрібен твердий сир, який добре плавиться. Підійде російський, голландський, звенигородський, гауда. Можете використовувати в рецепті будь-який плавлений сир із добавками або без. Наприклад, надати зовсім іншого відтінку смаку супу допоможуть плавлені сирки із зеленню або грибами.

Рецепт сирного супу: компоненти

Для того щоб приготувати простий і ситний сирний суп потрібно:

  • масло вершкове - 30 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • вершки 30% - 250 мл;
  • часник - 1 зубчик;
  • сир - 100 г;
  • хлібний м'якуш - 50 г (використовуйте батон, багет або інші види білого хліба);
  • вода - 200 мл;
  • сухарики - 25 г;
  • приправа Торчин® "10 овочів" - ½ ч. л.

Як приготувати сирний суп: покрокова інструкція

  1. Нарізати цибулю та часник дрібними кубиками. Готувати сирний суп варто одразу в каструлі, для пасерування використовуйте каструлі з товстим дном.
  2. Розтопіть вершкове масло на дні каструлі, пасеруйте цибулю та часник до появи золотистого кольору. Не варто топити масло на великому вогні, часник може швидко згоріти і зіпсувати смак готового продукту.
  3. Влити в каструлю вершки, додати воду, перемішати до однорідності й довести до кипіння.
  4. Руками нарвати хлібний м'якуш довільної форми. Покласти в каструлю.
  5. Додати приправу Торчин® "10 овочів" і варити 2-3 хвилини.
  6. Зняти з вогню, пробити блендером до однорідності. Головне завдання - повністю розбити хлібний м'якуш, у готовому супі не повинні відчуватися хлібні шматочки.
  7. Натерти сир на тертці.
  8. Повернути суп на вогонь. Додати тертий сир, перемішати і дати сиру повністю розтопитися.
  9. Подавати на стіл готовий суп варто, прикрасивши сухариками та дрібкою тертого сиру.

Смачного!

Повернись живим