Всі ми знаємо про здорову користь лосося. Завдяки вмісту Омега-3 жирних кислот, лосось є основним продуктом харчування для багатьох людей, які дбають про своє здоров'я. Тому варто обов'язково включати цю цінну рибу до свого раціону харчування.
Пропонуємо Вам рецепт, від якого ви будете просто в захваті: запечений лосось у вигляді паличок, покритих хрусткою скоринкою з меленого мигдалю. Вам знадобиться лише жменька інгредієнтів і 20 хвилин часу на приготування. Підійде як свіжа риба , так і заморожена.
Корисні ласощі – запечений лосось під мигдальною скоринкою
Цей рецепт розрахований на 4 порції. Загальний час приготування – 25 хвилин.
Складові:
- Філе лосося без шкіри – 450 г;
- Молотий мигдаль -? склянки;
- Паприка – 2 чайні ложки;
- Сіль - 1 чайна ложка;
- Перець -? чайної ложки;
- Оливкова олія - ? чашки.
Приготування:
1. Попередньо розігрійте духовку до 220 °С. У неглибокій тарілці змішайте мигдальну крихту, паприку, сіль і перець і відставте убік.
2. Філе лосося промийте та обсушіть за допомогою паперового рушника, потім розріжте на рівні довгі смужки. Вмочіть кожен шматочок лосося в оливковій олії, а потім рівномірно в мигдальній суміші.
3. Покладіть акуратно шматочки лосося на лист і збризкайте злегка оливковою олією. Випікайте протягом 18-20 хвилин, до золотистого кольору і хрусткої скоринки зовні.
Подавайте запечений лосось із вашим улюбленим соусом. Відмінно підійде гірчичний соус або часниково-майонезний. Найсмачніший запечений лосось під мигдальною скоринкою може стати чудовою закускою до пива.