Омлет із шинкою (або беконом) та овочами — чудова страва на сніданок. Звичайно, щоб приготувати смачний омлет буде потрібно багато часу, але воно того варте. У Франції, звідки несе свої традиції омлет, приготуванню сніданку приділяють багато часу.
Саме у Франції омлет вважають "королем сніданків". На відміну від класичного приготування омлету в сковороді, ми пропонуємо вам рецепт як приготувати омлет у духовці з овочами та шинкою.
Складно сказати точно, скільки вам знадобиться часу, щоб приготувати омлет, тому що це залежить від розміру форми для запікання, і від кількості продуктів, які ви використовуєте.
Різновидів омлетів дуже багато. Можна приготувати омлет на сковороді, в духовці, в мікрохвильовій печі, в солоному і в солодкому вигляді, з різними овочами, з грибами, з м'ясною начинкою. Все залежить від переваг кухаря.
Французький сніданок або як приготувати омлет з шинкою та овочами
Складові:
- Яйця - 4 шт
- Помідори - 2 шт
- Перець болгарський - 1/2 шт
- Цибуля - 1 шт
- Шинка або бекон - 150 г
- Молоко - 1 склянка
- Борошно - 2 столові ложки
- Рослинна олія (оливкова олія)
- Молотий чорний перець
- Сіль
Як приготувати омлет з шинкою та овочами:
1. Підготуйте необхідні продукти:
2. Очистіть цибулю, наріжте її дрібно і підсмажте в неглибокій сковороді на оливковій олії. Смажити цибулю слід на помірному вогні до золотистого кольору:
3. Якщо бекон або шинка мають грубу шкірку, видаліть її. Наріжте шинку кубиками і додайте до цибулі. Підсмажте їх разом ще 5 хвилин, іноді перемішуючи:
4. Перекладіть смажену цибулю та шинку у форму для запікання і відставте доки:
5. Попередньо розігрійте духовку до 200 градусів. Розбийте яйця у велику миску, додайте перець і сіль за смаком:
6. Збийте яйця міксером до однорідної суміші:
7. Всипте 2 столові ложки борошна (якщо вам подобається більш жорсткий омлет, то додайте більше борошна):
8. Додайте молоко:
9. Продовжуйте збивати до однорідного стану:
10. Видаліть насіння у перцю і наріжте його кубиками. Покладіть перець шаром поверх цибулі та шинки:
11. Помідори також поріжте кубиками (якщо ви хочете зробити омлет менш соковитим, видаліть насіння у помідорів). Рівним шаром покладіть їх поверх перцю
12. Збиті яйця влийте обережно у форму поверх помідорів:
13. Помістіть форму для випікання в розігріту духовку приблизно на 30-40 хвилин:
Поки омлет готується, ви можете приготувати салат. Хорошим доповненням може стати грецький салат або салат із пекінської капусти .
14. Коли омлет буде готовий, вийміть форму з духовки і відставте убік, щоб дати йому трохи охолонути.
15. Поріжте готовий омлет на порції потрібного розміру. Подавайте теплим!
Ця страва добре підійде не лише на сніданок, а й для ланчу.