
Часто буває так, що не знаєш, що приготувати. Усі страви, які є в арсеналі, набридли і хочеться, з одного боку, чогось новенького, а, з іншого боку, потрібен простий рецепт. Ситуацію може врятувати страва з курки. Але як смачно приготувати курку в духовці, щоб вона мала не такий вигляд, як ви звикли її готувати?
Курка запечена в медово-гірчичному соусі - це один із простих рецептів приготування курки. Крім швидкості його приготування, без особливих витрат часу, це дуже смачна страва, яку ви можете приготувати як у звичайний день, так і подати до святкового столу. Поєднання гірчиці та меду надають м'ясу ніжного й ароматного смаку, а шкірка виходить приємно хрусткою. Для цього рецепта підійдуть курячі стегенця або ніжки. Таку курочку ви зможете подати до столу з рисом або приготувати картопляне пюре, щоб ваш гарнір добре просочився соком від курки.
Як просто і смачно приготувати курку?
Інгредієнти:
- Курячі стегна - 1-1,5 кг
- Мед - 1/3 склянки
- Французька гірчиця - 1/3 склянки
- Оливкова олія (соняшникова олія) - 1 столова ложка
- Розмарин - 2 гілочки (або щіпка сушеного)
- Сіль
- Чорний мелений перець
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 180°. У мисці середнього розміру змішайте гірчицю, мед і оливкову олію. Додайте дрібку солі за вашим смаком. Також ви можете додати більше гірчиці, якщо на ваш погляд так буде краще.
2. Злегка посоліть курячі стегенця та ніжки, покладіть їх у блюдо для запікання, шкіркою догори. Потім добре полийте всі шматочки медово-гірчичним соусом. Покладіть гілочки розмарину в проміжки між стегенцями. Або посипте сушеним розмарином зверху по всіх шматочках курки.
3. Поставте страву в духовку і запікайте вашу курку протягом 45 хвилин до повної готовності. Перевірити м'ясо на готовність, ви можете проколовши його ножем, за соком ви визначите ступінь його готовності. Якщо сік прозорий і без крові, то курка готова. Готові курячі стегенця повинні мати рум'яний апетитний вигляд.

Ви завжди можете смачно приготувати курку в духовці та подати її з овочевим салатом. М'ясо чудово поєднується з овочами. І, поки ваша курочка запікається в духовці, ви можете приготувати грецький салат.
4. Приправте готову курочку свіжомеленим чорним перцем. Це обов'язкова процедура, щоб смачно приготувати курку. Тому що саме у свіжомеленому чорному перці найвищий вміст ефірної олії та алкалоїду піперину, завдяки якому цей перець і має такий яскравий аромат і смак. На відміну від звичайного меленого перцю в пачці, який з часом загубив вміст піперину.

5. Смачна курка, запечена в медово-гірчичному соусі готова!

Завдяки властивостям меду, курка виходить ніжною і дає багато власного соку, а гірчиця підсилює її ароматний і неповторний смак. Розмарин і мелений перець роблять м'ясо курки пряним і запашним. Смачно приготувати курку можна різними способами, але цей рецепт вартий вашої уваги. Навіть один тільки вигляд цієї курочки викликає апетит.
Якщо ви ще не готували курку в такому виконанні, то вам обов'язково варто її приготувати таким способом!