Весняний салат із молодою картоплею та редискою

Довгоочікуваною весною організму особливо не вистачає вітамінів, і з появою перших молодих овочів ми прагнемо поповнити цю нестачу. І найбільше в цьому допомагають різноманітні салати. Дуже добре в цю пору йде весняний салат із капусти, з редискою і зеленню. Але завжди хочеться спробувати що-небудь новеньке. Оцініть нашу новинку - весняний салат із молодою картоплею та редискою, прекрасним рецептом якого хочемо поділитися з вами в цій статті.

Весняний салат із молодою картоплею та редискою

Весняний салат із молодою картоплею та редискою

Якщо ви звикли готувати молоду картоплю лише традиційним способом, як гарнір, то цей весняний салат вас неодмінно зацікавить. У вас вийде дуже смачний салат, якщо виберете для нього найсвіжіші продукти і приготуєте їх з любов'ю для своїх близьких.

Інгредієнти:

  • Дрібна молода картопля - 900 г;
  • Спаржа - 450 г;
  • Стручкова квасоля - 120 г;
  • Редис середнього розміру - 4-5 шт;
  • Зелена цибуля - 150 г.
Це цікаво

Для маринаду цибулі:

  • Білий винний оцет - 1/4 склянки;
  • Вода - 1/4 склянки;
  • Сіль - 1 столова ложка;
  • Цукор - 1,5 столові ложки.

Для заправки:

  • Оливкова олія - 1/4 чашки;
  • Цілісні зерна гірчиці - 1 столова ложка;
  • Діжонська гірчиця - 2 чайні ложки;
  • Білий винний оцет - 2 столові ложки;
  • Сіль і свіжомелений чорний перець за смаком.

Як приготувати весняний салат із молодою картоплею та редискою:

1. Вимийте молоду картоплю в шкірці. Налийте в невелику каструлю води, щоб вона трохи покривала картоплю. Доведіть до кипіння і варіть картоплю близько 15 хвилин або до готовності, яку перевірте кінчиком ножа. Потім злийте воду і залиште картоплю остигати до стану кімнатної температури.

Весняний салат із молодою картоплею та редискою

2. Поки картопля варитиметься, замаринуйте зелену цибулю. Для цього змішайте оцет, воду, сіль і цукор у ємності, щоб сіль і цукор повністю розчинилися. Пір'я зеленої цибулі разом із білими частинами наріжте дуже тонкими кільцями та помістіть їх у маринад. Накрийте ємність кришкою і поставте холодильник доти, доки вам не знадобиться цибуля. Якщо зелена цибуля маринуватиметься пару годин, а краще всю ніч - це буде чудово.

Весняний салат із молодою картоплею та редискою
Це цікаво
Весняний салат із молодою картоплею та редискою

3. Закип'ятіть каструлю підсоленої води. Попередньо підготуйте другу каструлю або миску з льодом. У спаржі потрібно обрізати жорсткі кінчики, потім помістіть її в киплячу воду, через хвилину відправте до неї підготовлену стручкову квасолю. Через дві хвилини злийте воду і покладіть спаржу та квасолю в миску з льодом, щоб охолодити. Після чого розкладіть овочі на чистий рушник, щоб він увібрав надлишок води.

Весняний салат із молодою картоплею та редискою

4. Наріжте спаржу на шматочки близько 1 см і викладіть у велику миску. Потім поріжте відварену картоплю (навпіл для дрібної або на 4 частини середню) і відправте до спаржі. Дуже тонкими кружечками наріжте редиску. Нашаткуйте пару пір'їн свіжої зеленої цибулі (але не більше, щоб вона не перебила смак салату) і змішайте з інгредієнтами в мисці.

Весняний салат із молодою картоплею та редискою

5. Змішайте компоненти для заправки салату. Посоліть і поперчіть ваш весняний салат за смаком, після чого додайте мариновану цибулю і полийте готовою заправкою. Весняний салат готовий!

Весняний салат із молодою картоплею та редискою

Примітка: Ви можете не використовувати всю мариновану цибулю для салату, так само як і заправку. Залишки цих складових ви зможете застосувати для іншої вашої страви за потреби.

Смачного!

Повернись живим