Корисний і смачний салат із пекінської капусти

Смачний салат із пекінської капусти. Пекінська капуста, як жоден інший вид капусти, здатна зберігати вітаміни та корисні речовини протягом усієї зими. Через свою структуру, пекінська капуста настільки універсальна в приготуванні різних страв, що її використовують у поєднанні з фруктами, ягодами, морепродуктами, м'ясом, сирами, ковбасами тощо.

Корисний і смачний салат із пекінської капусти

Відомим фактом є й те, що пекінська капуста чудово може замінити вам зелень салату в будь-якій страві.

Це цікаво

А про користь цього продукту можна говорити нескінченно, недарма її цінували римляни, цінують жителі Сходу, та й у наших краях вона дуже популярна. У листі пекінської капусти міститься більша частина всього набору вітамінів: A, C, B1, B2, B6, PP, E, P, K, U; мінеральні солі, амінокислоти, білки, органічні кислоти й антиоксиданти. За що її визнають найкращим профілактичним продуктом, здатним попередити рак.

Пропонуємо Вам приготувати дуже смачний салат з пекінської капусти, який до того ж є корисним, завдяки не лише капусті, а й мигдалю з кінзою.

Корисний і смачний салат із пекінської капусти

Цей рецепт розрахований на 4 порції. Загальний час приготування 15 хв.

Інгредієнти:

  • Мигдаль - ½ чашки;
  • Рослинна олія - 3 столові ложки;
  • Рисовий оцет - 2 столові ложки;
  • Соєвий соус - 1 столова ложка;
  • Цукор - ½ чайної ложки;
  • Пекінська капуста - ½ кг;
  • Зелена цибуля - 2 шт;
  • Кінза - ¼ чашки;
  • Свіжомелений чорний перець.

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 200°С. Викладіть на деко мигдаль і запечіть його протягом п'яти хвилин. Відкладіть убік і дайте охолонути.

Це цікаво

2. Тим часом наріжте пекінську капусту, зелену цибулю та кінзу.

3. У мисці змішайте рослинну олію, оцет, соєвий соус і цукор. Додайте капусту, зелену цибулю, кінзу і перемішайте все. У самому кінці покладіть у миску мигдаль і приправте перцем. Ще раз струсіть обережно вміст миски і ваш простий та смачний салат із пекінської капусти готовий!

Смачного!

Повернись живим