Смачний салат із пекінської капусти. Пекінська капуста, як жоден інший вид капусти, здатна зберігати вітаміни та корисні речовини протягом усієї зими. Через свою структуру, пекінська капуста настільки універсальна в приготуванні різних страв, що її використовують у поєднанні з фруктами, ягодами, морепродуктами, м'ясом, сирами, ковбасами тощо.

Відомим фактом є й те, що пекінська капуста чудово може замінити вам зелень салату в будь-якій страві.
А про користь цього продукту можна говорити нескінченно, недарма її цінували римляни, цінують жителі Сходу, та й у наших краях вона дуже популярна. У листі пекінської капусти міститься більша частина всього набору вітамінів: A, C, B1, B2, B6, PP, E, P, K, U; мінеральні солі, амінокислоти, білки, органічні кислоти й антиоксиданти. За що її визнають найкращим профілактичним продуктом, здатним попередити рак.
Пропонуємо Вам приготувати дуже смачний салат з пекінської капусти, який до того ж є корисним, завдяки не лише капусті, а й мигдалю з кінзою.
Корисний і смачний салат із пекінської капусти
Цей рецепт розрахований на 4 порції. Загальний час приготування 15 хв.
Інгредієнти:
- Мигдаль - ½ чашки;
- Рослинна олія - 3 столові ложки;
- Рисовий оцет - 2 столові ложки;
- Соєвий соус - 1 столова ложка;
- Цукор - ½ чайної ложки;
- Пекінська капуста - ½ кг;
- Зелена цибуля - 2 шт;
- Кінза - ¼ чашки;
- Свіжомелений чорний перець.
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 200°С. Викладіть на деко мигдаль і запечіть його протягом п'яти хвилин. Відкладіть убік і дайте охолонути.
2. Тим часом наріжте пекінську капусту, зелену цибулю та кінзу.
3. У мисці змішайте рослинну олію, оцет, соєвий соус і цукор. Додайте капусту, зелену цибулю, кінзу і перемішайте все. У самому кінці покладіть у миску мигдаль і приправте перцем. Ще раз струсіть обережно вміст миски і ваш простий та смачний салат із пекінської капусти готовий!



