У період величезного достатку овочів ми намагаємося не упустити можливість і готуємо різні овочеві страви. Рецептів як приготувати баклажани існує багато, варто згадати знаменитий рататуй, але сьогодні ми пропонуємо вашій увазі не менш смачний салат із баклажанів та овочів. Чудове поєднання баклажанів з перцем, морквою і цибулею, обсмажених в олії з пряними травами, створює неповторний аромат і незабутній смак.

Подібний салат із баклажанів буде незамінним, якщо ви вирішили спробувати вегетаріанську кухню і на якийсь час хочете відмовитися від м'яса. Баклажани дуже ситні й цілком годяться для заміщення м'ясних продуктів. Зазвичай такі легкі салати, як грецький салат або салат із цвітної капусти підходять як закуска, а салат із баклажанів цілком може замінити гарнір. Упевнені, ви візьмете цей рецепт салату з баклажанів і овочів собі на замітку.
Смачний салат із баклажанів та овочів
Якщо вам подобається відчувати гостринку в салаті, то ви цілком можете додати ще трохи перцю чилі, а також доповнити трави, наприклад, кінзою, петрушкою або селерою.
Цей рецепт розрахований на 4-6 порцій. Загальний час приготування 5 годин.
Інгредієнти для салату з баклажанів:
- Баклажани - 3 шт середнього розміру;
- Морква - 2 шт середнього розміру;
- Солодка цибуля - 1 шт середнього розміру;
- Сіль - 3 чайні ложки;
- Перець чорний мелений - ? чайної ложки;
- Цукор - 1/2 чайної ложки;
- Часник - 4 зубчики;
- Болгарський перець - 2 шт;
- Помідори - 2 шт середнього розміру;
- Червоний солодкий перець - 1 шт;
- Рослинна олія - 5 столових ложок;
- Трави за смаком (кріп, базилік).
Як приготувати салат із баклажанів та овочів:
1. Підготуйте деко для випічки, розклавши на ньому пергаментний папір. Заздалегідь розігрійте духовку до 200 С°.
2. Вимийте і наріжте баклажани на великі шматочки, як показано на фото нижче. Посипте баклажани сіллю (1,5 чайної ложки) і добре перемішайте, щоб сіль покрила кожен шматочок. І залиште їх стояти за кімнатної температури протягом 30-40 хвилин.

3. Злийте сік, що утворився від баклажанів, а потім полийте баклажани 2 столовими ложками рослинної олії, знову посоліть (1,5 чайної ложки) і ретельно перемішайте. Після цього викладіть баклажани на деко і поставте в духовку на 30 хвилин.

4. Поки баклажани запікаються, підготуйте овочі: наріжте цибулю тонкими півкільцями; моркву наріжте соломкою; болгарський перець наріжте дрібно, а солодкий червоний перець поріжте тонкими смужками; помідори наріжте середніми шматочками та видавіть часник.

5. Нагрійте 3 столові ложки рослинної олії в сковороді, додайте цибулю і підсмажте її до золотистого кольору на середньому вогні. Після цього додайте моркву і смажте 3 хвилини. Послідовно додайте болгарський і червоний солодкий перці та протушкуйте все разом протягом 5-7 хвилин. Потім відправте в сковороду помідори, чорний перець, цукор і часник і тушкуйте 1 хвилину. Приберіть сковорідку з вогню і відставте вбік.

6. У міру того, як підрум'яняться баклажани, відправте їх у сковорідку з овочами і перемішайте. Потім додайте трави і знову ретельно перемішайте. Ви можете ще раз посолити салат із баклажанів, якщо це буде потрібно. Накрийте сковорідку кришкою і залиште салат застигати і настоюватися протягом щонайменше 4 годин. І, нарешті, смачний салат із баклажанів та овочів готовий! Насолоджуйтеся!

Незважаючи на те, що овочі обсмажуються і трохи тушкуються в сковороді, вони, як і раніше, зберігають свою свіжість і мають трохи хрустіти. Тоді салат із баклажанів і овочів набуває родзинки й ароматного смаку.

Смачного!
За матеріалами ValentinasCorner


