Довгоочікуваною весною організму особливо не вистачає вітамінів, і з появою перших молодих овочів ми прагнемо поповнити цю нестачу. І найбільше в цьому допомагають різноманітні салати. Дуже добре в цю пору йде весняний салат із капусти, з редискою і зеленню. Але завжди хочеться спробувати що-небудь новеньке. Оцініть нашу новинку - весняний салат із молодою картоплею та редискою, прекрасним рецептом якого хочемо поділитися з вами в цій статті.

Весняний салат із молодою картоплею та редискою
Якщо ви звикли готувати молоду картоплю лише традиційним способом, як гарнір, то цей весняний салат вас неодмінно зацікавить. У вас вийде дуже смачний салат, якщо виберете для нього найсвіжіші продукти і приготуєте їх з любов'ю для своїх близьких.
Інгредієнти:
- Дрібна молода картопля - 900 г;
- Спаржа - 450 г;
- Стручкова квасоля - 120 г;
- Редис середнього розміру - 4-5 шт;
- Зелена цибуля - 150 г.
Для маринаду цибулі:
- Білий винний оцет - 1/4 склянки;
- Вода - 1/4 склянки;
- Сіль - 1 столова ложка;
- Цукор - 1,5 столові ложки.
Для заправки:
- Оливкова олія - 1/4 чашки;
- Цілісні зерна гірчиці - 1 столова ложка;
- Діжонська гірчиця - 2 чайні ложки;
- Білий винний оцет - 2 столові ложки;
- Сіль і свіжомелений чорний перець за смаком.
Як приготувати весняний салат із молодою картоплею та редискою:
1. Вимийте молоду картоплю в шкірці. Налийте в невелику каструлю води, щоб вона трохи покривала картоплю. Доведіть до кипіння і варіть картоплю близько 15 хвилин або до готовності, яку перевірте кінчиком ножа. Потім злийте воду і залиште картоплю остигати до стану кімнатної температури.
2. Поки картопля варитиметься, замаринуйте зелену цибулю. Для цього змішайте оцет, воду, сіль і цукор у ємності, щоб сіль і цукор повністю розчинилися. Пір'я зеленої цибулі разом із білими частинами наріжте дуже тонкими кільцями та помістіть їх у маринад. Накрийте ємність кришкою і поставте холодильник доти, доки вам не знадобиться цибуля. Якщо зелена цибуля маринуватиметься пару годин, а краще всю ніч - це буде чудово.
3. Закип'ятіть каструлю підсоленої води. Попередньо підготуйте другу каструлю або миску з льодом. У спаржі потрібно обрізати жорсткі кінчики, потім помістіть її в киплячу воду, через хвилину відправте до неї підготовлену стручкову квасолю. Через дві хвилини злийте воду і покладіть спаржу та квасолю в миску з льодом, щоб охолодити. Після чого розкладіть овочі на чистий рушник, щоб він увібрав надлишок води.
4. Наріжте спаржу на шматочки близько 1 см і викладіть у велику миску. Потім поріжте відварену картоплю (навпіл для дрібної або на 4 частини середню) і відправте до спаржі. Дуже тонкими кружечками наріжте редиску. Нашаткуйте пару пір'їн свіжої зеленої цибулі (але не більше, щоб вона не перебила смак салату) і змішайте з інгредієнтами в мисці.
5. Змішайте компоненти для заправки салату. Посоліть і поперчіть ваш весняний салат за смаком, після чого додайте мариновану цибулю і полийте готовою заправкою. Весняний салат готовий!
Примітка: Ви можете не використовувати всю мариновану цибулю для салату, так само як і заправку. Залишки цих складових ви зможете застосувати для іншої вашої страви за потреби.









