Багато господарок не наважуються смажити таку рибу як карась, через наявність у нього дрібних кісток. Але цю проблему можна легко обійти, використовуючи деякі тонкощі його приготування. Дізнавшись, як правильно посмажити карася, ви отримаєте неймовірно смачну та просту страву до вашого столу. Адже карась, риба з дуже ніжним та соковитим м'ясом, яка не потребує особливих спецій та складності рецепту. Її смак цілком компенсує ті недоліки, які вона має (дрібні кісточки).
Для вечері в літній спекотний день, ви можете посмажити карася, а на гарнір подати запечену картопля , картопляне пюре, або цвітну капусту, а також зробити смачний салат і, у родинному колі, провести прекрасний вечір за келихом вина або чашкою ароматного чаю.
Як швидко та смачно посмажити карася?
Складові:
- Карасі середнього розміру - 3 шт
- Рослинна олія - 50 г
- Борошно - 100 г
- Сіль
- Чорний мелений перець
- Сік 1\2 лимона
Як приготувати карася:
1. Почистіть рибу від луски та нутрощів. За бажання можна відрізати голови (як у нашому випадку).
2. Зробіть невеликі надрізи з боків риби під кутом приблизно 60 градусів від голови. Такі надрізи дозволять добре просмажитись рибі, а висока температура пом'якшить дрібні кісточки карася, якими відрізняється цей вид риби.
3. Після цього добре натріть рибу сіллю та чорним меленим перцем.
4. Збризкайте кожну рибину, не шкодуючи, лимоном. Лимон додасть карасям пікантний смак.
Залишіть карасів у такому стані приблизно на 15 хвилин, щоб вони просочилися. А тим часом розігрійте сковороду і налийте в неї олію.
5. Перед тим, як посмажити карася, добре обваляйте його в борошні і покладіть в розігріту сковорідку.
6. Коли риба підсмажиться з одного боку, переверніть її.
7. А коли підсмажиться друга сторона, то ви можете її знову перевернути, щоб досмажити першу сторону до хрусткої скоринки.
Зніміть смажену рибу зі сковороди.
Смажені карасі готові!
Таким простим способом карасів можна смажити хоч щодня, це недорога та дуже смачна риба обов'язково сподобається всім членам вашої родини.